פלעצלך - לחמניות עם בצל מטוגן

 
לחמניות ממולאות שהולכות נהדר לצד סלט ירקות
לחמניות ממולאות שהולכות נהדר לצד סלט ירקות צילום: יח"צ
 
עודכן 09:03 05/01/2011

לחמניות עגולות וזהובות במילוי רצועות בצל מטוגן, פרג ומלח גס

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 כוסות קמח (840 גרם)

1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)

1שקית או קובייה של שמרית

כ-2 כוסות מים (500 מ"ל)

1 כף מלח

2 כפות שמן קנולה לשימון הקערה

מלח גס

 

הכנת המילוי:

3 בצלים גדולים קצוצים דק מאוד

חצי כפית פלפל שחור גרוס

2 כפות פרג שלם

כפית מלח

 

אופן הכנה:

  • מערבבים ומטגנים את חומרי המילוי עד הזהבה קלה.
  • הכנת הלחמניות: מכניסים את כל החומרים היבשים לקערת המיקסר ולשים תוך כדי הוספת המים עד לקבלת בצק מאוד רך וגמיש.
  • משמנים את הקערה ומגלגלים בתוכה את כדור הבצק כך שיתכסה בשכבה דקה של שמן מכל צדדיו.
  • משהים מכוסה לפחות 30 דקות.
  • מורידים את האוויר, מחלקים את הבצק ל-18 כדורים שווים ומסדרים את הכדורים על נייר אפיה משומן.
  • מתפיחים כ-30 דקות. מעגלים לצורת עיגול יפה ומתפיחים שוב  כ-30 דקות.
  • בעזרת בוהן עושים גומה במרכז הבצק ומניחים כף מהמלית (המלית צריכה להיות קרה). מפזרים בעדינות קמצוץ מלח גס.
  • מחממים תנור ל-210 מעלות ואופים כ-15 עד 20 דקות עד שהלחמניות זהובות.

 

המתכון באדיבות שף קונדיטור סטפן לייק לשמרית.

 

מתכון ללחם שיפון 

3 מתכונים להכנת פוקאצ'ה

לחמה עג'ון - מאפה עם בשר טחון

בגט צרפתי ביתי

אצבעות שום מתובלות

לחמניות עגולות עם שומשום

חלה מתוקה

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מתוק

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מלוח

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.