עוגת תפוזים עם קליפות תפוז מסוכרות

 
מגע זהב - עוגת תפוזים שתפיץ ניחוחות של חורף
מגע זהב - עוגת תפוזים שתפיץ ניחוחות של חורף צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 10:34 05/01/2011

גבוהה, רכה ומלאה בניחוחות מענגים של תפוזים שמזכירים את עונת החורף. וגם: שדרוג מיוחד של חוטי זהב עשויים מקליפות תפוז שנותנים לעוגה מראה מפתה ומרשים

 
 
 
 
 

עוגת תפוזים הינה מסוג העוגות והתבשילים המזכירים לנו את בית אמא/סבתא. מאז ילדותי אני זוכרת את אמי אופה עוגות תפוזים גבוהות וטעימות. זה מזכיר לי את החורף משום שפעם תפוזים היו רק בחורף שלא כמו היום שניתן למצוא אותם בכל עונות השנה, אכן היו ימים. מה שיפה זה שהיום אנחנו אוהבים לשחזר את מטבחה של אמא ואני מגלה שהתבשילים והמאפים הפופולריים ביותר הינם אלה של פעם.

 

יש כל כך הרבה עוגות תפוזים ברשת, אך כל אחד/ת נותן את הטעם שלו וקורט הנשמה שלו במתכון. עוגות התפוזים שאני מכינה נחלקות לשתיים, עוגות בחושות ועוגות עם חלבונים מוקצפים, יש בבלוג מתכון די דומה למה שאני מעלה היום אך עם שינויים קלים, עוגת תפוזים בציפוי שוקולד נוגט. בעוגה ברשומה זו יש מספר תוספות המשביחות אותה: אבקת שקדים (שקדים טחונים דק), רוזטה שאני מתה על טעמה ועל פני העוגה פזורים חוטי זהב, זסטים של תפוז (רצועות קלופות) שעוברים טיפול מסור.

 

האביזרים הדרושים כאן וטוב שיהיו במטבח: מטרפה גדולה, ניתן לראות אותה בתמונה וכן קולפן זסטים מיוחד לצורך זה. התבנית בה אני משתמש מתחלפת, אך בעיקרון התבנית האהובה עלי לצורך זה הינה תבנית קוגלהוף קוטר 24 וגובה 10 ס"מ, לחילופין ניתן להשתמש בתבנית בקוטר 26 או 2 תבניות אינגליש קייק.

 
מכשיר קטן ליצירת זסטים מקליפת פרי
מכשיר קטן ליצירת זסטים מקליפת פרי צילום: חיה אילונה דר

עוגת תפוזים גבוהה

תבנית קוגלהוף 24 גבוהה/תבנית 26 מתפרקת/2 תבניות אינגליש קייק

 

מצרכים:

5 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

גרד מתפוז ולימון

כוס מיץ תפוזים

כוס שמן קנולה

2 ו-1/4 כוסות קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה/שקית

2 כפות רוזטה

1/3 כוס שקדים טחונים דק

 

לציפוי:

מיץ מתפוז

2 כפות סוכר

2 כפות רוזטה

זסטים מתפוז (רצועות דקיקות של קליפת תפוז)

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  • משמנים את תבנית האפייה בחמאה מומסת בעזרת מברשת ומאבקים בקמח, מנערים את שאריות הקמח מהתבנית.
  • מנפים את החומרים היבשים.
  • מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד להיווצרות קצף יציב.
  • טורפים את החלמונים במטרפה ידנית, מוסיפים את גרד התפוז והלימון, את הרוזטה ולסירוגין את השמן ,המיץ והחומרים המנופים, עד שהחומרים מתאחדים.
  • מוסיפים את הקצף אל מסת החלמונים בתנועות קיפול עדינות.
  • יוצקים את התערובת אל התבנית, מיישרים את פני הבצק.
  • אופים במשך 40 דקות או עד ששיפוד מעץ יוצא נקי.
  • מצננים על רשת צינון.

 

הכנת הציפוי:

  • מרתיחים את המיץ והרוזטה עם 2 כפות סוכר.
  • מכניסים פנימה את הזסטים של התפוז.
  • מסננים את הזסטים ומייבשים אותם.
  • טובלים את הזסטים במעט הסוכר.
  • מרטיבים את העוגה עם המיץ הרתוח בעזרת מברשת ומפזרים מעל את הזסטים.
 
כל הדרל אל עוגת התפוזים המושלמת
כל הדרל אל עוגת התפוזים המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.