מתכון לביסוני מלאווח

 
מושלמים לאירוח או כארוחת ערב שילדים אוהבים במיוחד
מושלמים לאירוח או כארוחת ערב שילדים אוהבים במיוחד צילום: יסמין חאג'
 
עודכן 19:39 09/01/2011

גרסה משודרגת ל"משה בתיבה" הנוסטלגי שילדים אוהבים במיוחד ואורחים שמחים לנשנש. כל מה שצריך זה בצק מלאווח מוכן, נקניקיות ורוטב עגבניות שמוסיף טעם נהדר

 
 
 
 
 

הנה לכם סיטואציה, התקשרו אליכם אורחים ובהתראה קצרה הם מודיעים שהם קופצים לביקור. אין הרבה דברים בבית, מקסימום פיצוחים, שתייה קלה ופרוסת עוגת ביסקוויטים אחרונה, שום דבר נוסף. מה עושים? ניגשים לעבודה.

 

המתכון הבא קל מאוד להכנה. הוא מושלם לאירוח, לילדים קטנים, מסיבות יום הולדת או סתם כנשנוש לרווקים מורעבים. כל מה שצריך הוא בצק מלוואח, נקניקיות וקטשופ (אם אתם משקיענים ושונאי קטשופ כמוני, אתם מוזמנים להכין עם רוטב פיצה. זה יוצא הרבה יותר טעים, תאמינו לי). 


המצרכים עולים גרושים, ההכנה מהירה (מקסימום 20 דקות), התוצאה טעימה וקראנצ'ית וילדים מתים על זה. אז למה אתם מחכים, הבשילו שרוולים, שנסו מותניים ויאללה לעבודה.

 

 
מלאווח פריך וזהוב עם נקניקיה ורוטב עגבניות
מלאווח פריך וזהוב עם נקניקיה ורוטב עגבניות צילום: יסמין חאג'

ביסוני מלאווח

30 ביסונים

 

מצרכים:
1 חבילת מלוואח (6 יחידות)
2 חבילות נקניקיות
1 ביצה טרופה
שומשום

קטשופ (למי שלא רוצה להכין רוטב עגבניות)
 
לרוטב הפיצה:
2 כפות שמן זית

2 כפות רסק עגבניות
4-5 כפות מים
1 בצל קטן
1 שן שום
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
מעט אורגנו (אם אין אפשר גם זעתר)
קורט סוכר
קורט פפריקה אדומה (חריפה או מתוקה, לבחירתכם)

 

אופן הכנה:

  • מתחילים עם הרוטב לפיצה. אם החלטתם לוותר עליו תתקדמו הלאה, אם לא - תמשיכו לקרוא. יוצקים לסיר קטן  שתי כפות שמן זית ומיד מגרדים (כן, עם מגרדת) לתוכו את הבצל. תמיד תשמרו על אש נמוכה וזיכרו, אנחנו לא מטגנים או מזהיבים את הבצל, אנחנו בסך הכל מאדים ומוציאים מהבצל את הטעמים שלו.

 

 
מאדים בצל מגורד בשמן זית
מאדים בצל מגורד בשמן זית צילום : יסמין חאג'
 
  • עברו 30 שניות והגיע תורו של אדון שום. אדון שום לא אוהב שקוצצים אותו דק-דק, הוא אוהב שכותשים אותו. אז בלי להתעצל, כתשו גם אותו, הוסיפו לסיר וערבבו היטב. בשלב הזה אפשר לשחק עם הלהבה בין בינונית לנמוכה. להבה גבוהה נשארת מחוץ לעסק. שום שרוף זה לא טעים.

 

 
שימו לב לא לשרוף את השום אחרת הוא הופך למריר ולא טעים
שימו לב לא לשרוף את השום אחרת הוא הופך למריר ולא טעים צילום : יסמין חאג'
 
 
  • קחו קערה קטנה, שימו בתוכה את רסק העגבניות ודללו בעזרת המים עד ליצירת בלילה לא נוזלית ולא סמיכה מדי. אגב, הרבה אנשים מתבלבלים בין רסק עגבניות לבין עגבניות מרוסקות. כדאי לנבהיר את הנקודה - רסק עגבניות היא המשחה האדומה, בניגוד לעגבניות מרוסקות, שזו בעצם בלילה נוזלית יותר מרסק העגבניות המשחתי. ולענייננו, הוסיפו את הרסק המדולל לתוך הסיר עם הבצל והשום.

 

 
דללו את רסק העגבניות עם מעט מים
דללו את רסק העגבניות עם מעט מים צילום : יסמין חאג'
 
  • הוסיפו פנימה את כל שאר התבלינים. אני לא מחבבת אורגנו אז לא הוספתי, אתם כמובן מוזמנים להוסיף. הסוכר והמלח ימסו אי שם בתוך הרוטב. אגב, הסוכר בא כדי לאזן את חמיצות העגבניות. אל תוותרו עליו.
  • חשוב שלא תוסיפו יותר מדי מים כדי שהרוטב לא יהיה דליל מדי למילוי. אם בכל זאת הוא יצא דליל מדי, הגבירו את הלהבה וערבבו כל הזמן עד שיתאדו חלק מהמים והרוטב יסמיך. זהו, כבו את האש והניחו בצד לקירור.
    דרך אגב, אפשר להכין את הרוטב ולשמור לפעם הבאה אם יתחשק לכם להכין פיצה או פסטה.

 

 
אוהבים חריף? זה הזמן להוסיף פפריקה חריפה לפי טעמכם
אוהבים חריף? זה הזמן להוסיף פפריקה חריפה לפי טעמכם צילום : יסמין חאג'
 
  • עוברים למלוואח, שהוא הכוכב שלנו הפעם. אני בטוחה שיש אותו בכל בית עם ילדים קטנים ובמידה ואין אפשר לקפוץ למכולת הקרובה ולקנות חבילה.
 
  • חותכים את המלוואח לרצועות ברוחב של כ-2 ס"מ. חשוב להשתמש בסכין חדה כדי שהסכין לא תמשוך איתה את הבצק בחיתוך. את המלוואח חותכים כשהוא עוד די קפוא (לא קל לעבוד עם מלוואח בצקי שנמתח ומסורבל לעבודה), במהלך החיתוך הוא יפשיר מעט ויהיה יותר קל לעטוף אותו מסביב לנקניקיה.

 

 
חותכים את הבצק עם סכין חדה בעודו קפוא
חותכים את הבצק עם סכין חדה בעודו קפוא צילום : יסמין חאג'
 
  • את שלב המדידות רצוי לבצע לפני מריחת הרוטב. בדרך כלל לכל רצועת מלוואח צריך חצי נקניקיה, אז לא תהיה בעיה. לוקחים כפית מהרוטב (או הקטשופ) ומורחים על המלוואח, את הנקניקיה שמים בקצה הרצועה ומגלגלים. במידה ושמתם יותר מדי רוטב, חבריי הנדיבים, קחו סכין וגרדו מהרצועה את השאריות.

 

 
חצי נקניקיה לכל רצועת מלאווח
חצי נקניקיה לכל רצועת מלאווח צילום : יסמין חאג'
 
  • והנה התוצאה אחרי גלגול המלאווח סביב הנקניקיה ומילוי רוטב עגבניות בפנים.

 

 
שימו לב שרוטב העגבניות רק מציץ מבפנים ולא נוזל החוצה
שימו לב שרוטב העגבניות רק מציץ מבפנים ולא נוזל החוצה צילום : יסמין חאג'
 
  • סדרו את המלוואחים על גבי תבנית עם נייר אפייה (שמו לב שצריך להניח אותם עם ה"פתח" כלפי מטה כדי שבצק המלאווח לא יפתח באמצע האפייה). הברישו בביצה, בזקו שומשום מעל והכניסו לתנור ל- 15 דקות ב-180 מעלות עד שהביסונים זהובים. טיפ חשוב מניסיון לגבי אפייה הוא שתמיד צריך לקחת זמן. כך תוכלו להמנע מלשרוף את מה שהכנתם.

 

 
הישר מהתנור - ביסוני מלאווח זהובים ופריכים
הישר מהתנור - ביסוני מלאווח זהובים ופריכים צילום : יסמין חאג'
 
  • הוציאו את המגש עם הביסונים מהתנור ותנו להם להתקרר מעט. בתיאבון!

 

 
נהדרים לאירוח שלא מצריך עבודה רבה במטבח
נהדרים לאירוח שלא מצריך עבודה רבה במטבח צילום : יסמין חאג'
 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.