לרדת בקטן: יוצרים סביבה תומכת

 
חומוס מעדשים כתומות
חומוס מעדשים כתומות צילום: יונתן גוילי
 
עודכן 19:12 08/01/2011

השף יונתן גוילי ממשיך להלחם במשקל ומבין כמה תמיכה צריך כדי להמשיך הלאה ולא להשבר. וגם: מתכון לחומוס מעדשים כתומות

 
 
 
 
 

כל שבוע אני עומד על המשקל מתוך מסך הטלויזיה שלכם וחושש כל פעם מחדש מהמספרים שיופיעו על הצג. תחושת הלחץ הזו מלווה אותי לאורך כל היום, בעיקר כי אני יודע שאחרי שהמצלמות כבות נעלם הדרייב הזה של המצלמה להמשיך ולהוכיח את עצמי. מה יגרום לי להמשיך את תהליך ההרזיה הזה? זו בעצם השאלה שמטרידה אותי כל כך.

 

בתור שף שחייו סובבים סביב אוכל, אני אגלה לכם כי הפיתויים חזקים מאד ולפעמים אני מרגיש שאני נלחם נגד עצמי. האחריות שלי כנגד קהל הסועדים שלי והאתיקה המקצועית שלי שגורסת כי לא מגישים מנה שלא טועמים או לא בטוחים בה גורמת לי לו פעם למלחמות לא פשוטות.

 

אני יודע שהתהליך הזה הוא אומנם מאד אינטנסיבי כלפי חוץ, לרדת במשקל במהירות כזאת, אך אני יכול להעיד כי הליווי אותו אנחנו מקבלים ממערכת "לרדת בגדול", ההפקה וכל הצוותים המקצועיים המלווים אותה, נותנים את כל הכלים להמתמודד עם המצב. כל יום אני שואל את עצמי מה יקרה כאשר אשב לי לבד בבית, מי יתמוך בי אז? מי יתן לי את העצה הנכונה והתמיכה ומידי פעם את המוטיבציה אותה אני צריך על מנת לא להתעצל ולקום ולעשול אימון.

 

התשובה הזו נמצאת לנגד עיני כל הזמן, למזלי הגעתי לתכנית ההרזיה הזו יחד עם אסתר, בת זוגתי לחיים, ואני יודע שהיא תמיד תהיה שם לתמוך ולעזור לי. לפני מספר שבועות באחד הטורים שכתבתי לכם, סיפרתי על עוגנים. לבנות עוגנים ולאחז בהם על מנת לשמור על התהליך ודרך הטור הזה גיליתי שכאשר אני מדבר על נושא ההשמנה שלי אני דוחק ודוחק את יונתן השמן לתוך חדר סגור שממנו יהיה קשה לו לצאת החוצה. האחריות שלי כלפיכם היא ענקית וזה אחד העוגנים שבניתי לעצמי על מנת להבטיח ולהמשיך את התהליך, כי השמנה היא מלחמה שלא נגמרת לעולם.

 

הנה רגע של נחמה כלפי אלה שחוששים לא לאכול את כל הדברים הרגילים שאנחנו אוהבים. תזכרו שאנחנו אוכלים אוכל בריא, לא דיאטטי.

 
מוסיפים טחינה משומשום מלא
מוסיפים טחינה משומשום מלא צילום: יונתן גוילי

חומוס מעדשים כתומות

3 מנות

 

מצרכים:

250 גרם עדשים כתומות

כפית כמון

4 שיני שום

מלח

פלפל

3 כפות טחינה משומשום מלא

 

להגשה:

פפריקה מתוקה

3 ביצים קשות

פטרוזיליה

2 עגבניות

3 מלפפונים במלח

בצל לבן

 

אופן הכנה:

  • מבשלים עדשים כתומות בהרבה מים עד שהן מתרככות (אין צורך בהשרייה)
  • לאחר הבישול מסננים את העדשים ומקררים אותן.
  • מכניסים את העדשים למיקסר חשמלי וטוחנים. מוסיפים שיני שום, כמון, מלח ופלפל.
  • מוסיפים 3 כפות של טחינה גולמית משומשום מלא ומערבבים עד לקבלת מרקם יציב.
  • מקררים את הממרח שנוצר, מסדרים בצלחת הגשה ומגישים עם ביצה קשה וירקות טריים בצד.

  

לפני כמה שבועות התחלתי עם עשרת הדיברות לחיים בריאים והנה עוד אחד: 

  • צרו לעצמכם סביבה תומכת שתיתן לכם כח להמשיך בתהליך ולא לוותר.

 

למה עדשים כתומות?

עדשים כתומות נהדרות מפאת היותן עשירות בחלבון החשוב לגופנו. בנוסף, הן מספקות לנו את אבני הבניין של הגוף, חומצות האמינו, החשובות לבנית תאים, רקמות ואיברי הגוף.

טיפ: לפעמים אני משדרגאת המנה ומקפיץ קוביות פרגית עם בצל בתיבול כורכום, פפריקה וכמון ומקבל סוג של שווארמה וחומוס. ארוחה שלמה מזינה ובריאה.

 

פספסתם את הטורים הקודמים של יונתן? בואו להתענג על:

מתכון לשקשוקה מוקרמת לייט

מתכון לנודלס מוקפץ עם עוף וירקות

מתכון לבלינצ'ס במילוי גבינה מתוקה

מתכון לשיפודי בשר עם פירה כרובית

מתכון למרק מינסטרונה לייט

מתכון ללביבות כרובית לייט

מתכון לבורקס לייט עם סלט וטחינה אדומה

מתכון לשוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

 

לפייסבוק של יונתן גוילי

 

בואו להכיר את יונתן גוילי ואסתר חיות 

 
עוד כתבות במדור לרדת בקטן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.