מתכון לפסטה ברוטב רוזה

הדפס
 
ניתן להגיש עם גבינה צהובה מגורדת מעל
ניתן להגיש עם גבינה צהובה מגורדת מעל צילום: flickr mercury jane
 
עודכן 20:08 08/01/2011

רוטב קטיפתי שמשלב את חמיצות העגבניה עם המתיקות והעושר של השמנת המתוקה. תוסיפו לזה גבינה בולגרית מפוררת מעל והרי לכם ארוחת צהריים זריזה וטעימה

 

מצרכים:

1 חבילת פסטה פנה

5 כפות רסק עגבניות

1 עגבניה קלופה וקצוצה דק

2 שיני שום

שמן זית

5-7 עלי בזיליקום

מיכל שמנת מתוקה 32% (אפשר להשתמש גם ב-10%)

מלח

פלפל

 

אופציונלי להגשה:

מעט גבינה בולגרית מפוררת

עלי בזיליקום

גבינה צהובה מגורדת

צנוברים קלויים

 

אופן הכנה:

  • מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן ומסננים (משאירים כוס מים מהפסטה בצד).
  • קוצצים דק את העגבניה הקלופה וכותשים את שני השום.
  • מטגנים בסיר עם שמן זית את השום עד שהוא הופך לשקןף ומוסיפים את רסק העגבניות והעגבניה הקצוצה.
  • מוסיפים רבע כוס מים מתוך מי הפסטה ומבשלים על אש נמוכה מאוד כרבע שעה (אם העגבניות מתחילות להדבק לתחתית הסיר מוסיפים עוד רבע כוס מים).
  • מתבלים בעלי בזיליקום קצוצים, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. למי שאוהב ניתן להוסיף חצי כפית פפריקה חריפה בשביל הפיקנטיות.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
  • מכניסים את הפסטה לתוך הרוטב ומערבבים היטב עד שכל הפסטה עטופה ברוטב.
  • מגישים עם עלי בזילקום קצוצים מעל ומעט גבינה בולגרית. ניתן לגוון עם גבינה צהובה מגורדת או לוותר על הגבינות ולקשט במעט צנוברים קלויים.

 

מחפשים עוד מתכוני פסטה? נסו את אלה: 

פסטה פנה ברוטב עגבניות

קנלוני גבינות ובטטות

3 מתכונים להכנת לזניה

מתכון ללזנסקה - שילוב של מוסקה ולזניה

מתכון לקנלוני במילוי תרד וגבינות

מתכון לפסטה עם ירקות וגבינה בולגרית

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ובטטה

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ופטריות 

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.