מתכון למאפה פסטה ברוטב עגבניות

 
מאפה פסטה עם עגבניות
מאפה פסטה עם עגבניות צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 19:00 17/01/2011

מאפה פסטה פנה עם רוטב עגבניות עשיר ומוצרלה שילדים אוהבים במיוחד

 
 
 
 
 

מצרכים: 

1 חבילת פסטה פנה

5 כפות שמן זית

5 עלי מרווה

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

2 קופסאות עגבניות תמר

שבבי צ'ילי יבשים

מלח

פלפל

250 גרם גבינת ריקוטה

כוס חלב/שמנת

3 כדורי מוצרלה

עלי בזיליקום

100 גרם גבינת פרמזן

 

אופן הכנה: 

  • מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים למשך 5-7 דקות.
  • מחממים את השמן בסיר ומאדים בו את המרווה, שום ובצל כשתי דקות.
  • מרסקים במעבד מזון את העגבניות ומוסיפים למחבת.
  • מתבלים במלח, פלפל ושבבי צ'ילי. מבשלים כעשר דקות.
  • מערבבים בקערה את הריקוטה עם החלב/שמנת ומוסיפים חצי מכמות המוצרלה חתוכה לקוביות וחצי כוס גבינת פרמזן מגורדת.
  • מוציאים את הפסטה מהמים ומסננים.
  • מוסיפים חצי מכמות רוטב העגבניות לתערובת הגבינות ומערבבים.
  • מוסיפים את הפסטה לתערובת העגבניות עם הגבינות ומוסיפים בזיליקום.
  • ממלאים תבנית חסינת חום בפסטה ועליה את הרוטב עגבניות שנשאר.
  • מפזרים מעל את יתרת המוצרלה ומעט פרמזן. מכסים בנייר כסף.
  • אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה, מורידים את נייר הכסף בעשר הדקות האחרונות.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכוני פסטה? נסו את אלה: 

פסטה פנה ברוטב עגבניות

קנלוני גבינות ובטטות

3 מתכונים להכנת לזניה

מתכון ללזנסקה - שילוב של מוסקה ולזניה

מתכון לקנלוני במילוי תרד וגבינות

מתכון לפסטה עם ירקות וגבינה בולגרית

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ובטטה

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ופטריות 

 
עוד כתבות במדור אהרוני | פסטה, קטניות ואורז - יום ב'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.