מתכון ללזניה תרד

 
לזניה תרד
לזניה תרד צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 19:01 17/01/2011

שכבות של עלי לזניה עם רוטב בשאמל עשיר, תרד וגבינת פרמזן

 
 
 
 
 

מצרכים: 

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

5 כפות שמן זית

1 ק"ג תרד חלוט קצוץ גס

מלח

פלפל

פלפל גרוס

מעט אגוז מוסקט 

50 גרם חמאה

3 כפות קמח

4 כוסות חלב

חבילת עלי לזניה

כוס גבינת פרמזן

 

אופן הכנה:

  • מאדים בשמן את הבצל והשום. מוסיפים את התרד, מלח, פלפל ומוסקט.
  • מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  • מטגנים את הקמח בחמאה כדקה.
  • מוסיפים את החלב, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים להסמכה.
  • מרפדים תבנית חסינת חום בעלי לזניה.
  • מניחים מעליה מחצית מכמות התרד, עליו גבינה ושליש רוטב בשאמל.
  • מניחים עוד שכבה זהה.
  • לבסוף מניחים עלי לזניה, יוצקים רוטב בשאמל ומפזרים גבינה.
  • אופים בחום של 180 מעלות 45 דקות.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכוני פסטה? נסו את אלה: 

פסטה פנה ברוטב עגבניות

קנלוני גבינות ובטטות

3 מתכונים להכנת לזניה

מתכון ללזנסקה - שילוב של מוסקה ולזניה

מתכון לקנלוני במילוי תרד וגבינות

מתכון לפסטה עם ירקות וגבינה בולגרית

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ובטטה

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ופטריות 

 
עוד כתבות במדור אהרוני | פסטה, קטניות ואורז - יום ב'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.