מתכון לדג מרוקאי עם קוסקוס

 
דג מרוקאי ברוטב חריף עם קוסקוס
דג מרוקאי ברוטב חריף עם קוסקוס צילום: יח"צ
 
עודכן 10:40 10/01/2011

פרוסות דג ים ברוטב עגבניות ופלפלים חריף לצד קוסקוס שמכינים ב-5 דקות

 
 
 
 
 

הסיר שמכינים בו את התבשיל צריך להיות סיר רחב וכבד עם תחתית עבה.

 

מצרכים:

שקית קוסקוס

1.5 ק"ג מוסר ים פרוס לסטייקים, עם העצמות

6 פלפל גמבה אדום, נקי מגרעינים ופרוס לרצועות

2 יחידות פלפל צ'ילי אדום חריף (אפשר פחות למי שלא אוהב חריף)

5 שיני שום פרוסות

4 גזרים פרוסים

4 כוסות מים

5 עגבניות תמר קלופות

2 תפו"א פרוסים

צרור כוסברה קצוץ דק

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כפית שטוחה של פלפל לבן

1/2 כפית כמון

1 כף מלח גס

1 כף שטוחה סוכר לבן

1/2 כוס שמן זית איכותי

1 כף פפריקה מתוקה

 

אופן הכנה:

  • מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן שעל גבי השקית.
  • מטגנים את הפלפלים (הגמבה והצ'ילי) עם מעט שמן. ניתן לשלוט בחריפות על ידי חירור הצ'ילי או באמצעות השארתו שלם. בנוסף, אפשר להשאירו לאורך כל הבישול או לשלוף אותו באמצע הבישול.
  • אחרי 3 דקות מוסיפים את השום והגזרים ומטגנים עד שהפלפלים נעשים רכים.
  • מוסיפים את המים, העגבניות, תפוחי האדמה והכוסברה.
  • מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • נותנים לתבשיל להתבשל על אש קטנה כ-20 דקות.
  • מוסיפים את כל התבלינים חוץ מהפפריקה המתוקה ושמן הזית.
  • בינתיים מתבלים את הדג עם מלח גס ונותנים לו לעמוד עם המלח כ-10 דקות. שוטפים אותו במים קרים, מוסיפים לתבשיל וסוגרים עם מכסה. חשוב מאוד שכל הדג יהיה בתוך הנוזל אחרת הוא לא יתבשל באחידות. מבשלים כחצי שעה נוספת.
  • מערבבים את שמן הזית והפפריקה ביחד בתוך כוס כדי שלא יווצרו גושים, מוזגים על התבשיל וממשיכים לבשל 20 דקות בלי מכסה.
  • שמים מסביב למנה קוסקוס, ורצוי לפני ההגשה להוסיף כוסברה טרייה.

 

המתכון באדיבות השף תם קבלו ממסעדת Deca ל"קוסקוס זה משפחה חמה".

 

מחפשים עוד מתכונים לדגים? נסו את אלה:

חריימה ברוטב חריף

פילה דניס עם בורגול

פיש אנד צ'יפס

בלינצ'ס במילוי גבינה וסלמון

סלמון בתנור עם בטטות

דג שלם אפוי בתנור

בורי עם ירקות מוקפצים

 
עוד כתבות במדור מתכוני דגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.