מתכון למוס שוקולד וברנדי

 
קינוח מושחת וקל להכנה - מוס שוקולד מריר בניחוח תפוז
קינוח מושחת וקל להכנה - מוס שוקולד מריר בניחוח תפוז צילום: יח"צ
 
עודכן 12:40 10/01/2011

מוס שוקולד קלאסי בניחוח קליפות תפוז ותוספת עדינה של ברנדי שהופכת את המוס לעשיר ולמיוחד

 
 
 
 
 

מצרכים:

350 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה

3 כפות חלב

30 גרם חמאה

1/8 כפית אבקת צ'ילי (לא חובה)

6 ביצים בגודל L, מופרדות

100 גרם אבקת סוכר

ברנדי

גרידה מרבע קליפת תפוז

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד עם החלב על אדים או במיקרו ומערבבים למסה חלקה.
  • ממיסים פנימה את החמאה והצ'ילי ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  • בקערה מקציפים את החלמונים והסוכר ומוסיפים להם את השוקולד אחרי שהתקרר מעט. מערבבים היטב.
  • בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב. מקפלים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
  • לקעריות הגשה יוצקים מעט ברנדי ולתוכו מכניסים מעט מגרידת התפוז (אפשר להשתמש בליקר גראנד מרנייה, במקום). מניחים מהמוס בקעריות ומעבירים למקרר לשעה.
  • מגישים עם מעט קצפת או מקשטים בשבבי שקדים קלויים.

 

המתכון באדיבות רשת טיב טעם.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לעוגת תפוזים גבוהה

מתכון לבלינצ'ס לייט

מתכונים לעוגות תפוזים

מתכונים לעוגות שוקולד

מתכון לעוגת שוקולד ומרשמלו

מתכון לריבועי שוקולד שיש

מתכון למיני פחזניות

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.