מתכון לתחתיות ארטישוק במילוי בשר

הדפס
 
ארטישוק במילוי בשר טחון עם אורז ואטריות מטוגנות
ארטישוק במילוי בשר טחון עם אורז ואטריות מטוגנות צילום: יח"צ
 
עודכן 17:36 10/01/2011

תחתיות ארטישוק מטוגנות במילוי בשר טחון עם שקדים וצנוברים קלויים, מוגש לצד תבשיל אורז עם אטריות זהובות

 

מצרכים:

4 תחתיות ארטישוק

50 גרם צנוברים

20 גרם שקדים חצויים

1 כוס אורז בסמטי

1 כוס אטריות

150 גרם בשר בקר טחון דק

50 גרם שומן כבש טחון דק

30 cc ויסקי

קורט מלח

קורט פלפל שחור

אגוז מוסקט

עלי דפנה

פלפל אנגלי

מקל קינמון

שמן זית

ציר בקר או כבש

 

אופן הכנה:

  • מטגנים את תחתיות הארטישוק בשמן עמוק עד לריכוך והזהבה.
  • קולים את הצנוברים והשקדים במחבת.
  • לוקחים סיר, שמים בו מעט שמן ומטגנים את האטריות למשך 4 דקות. מוסיפים עליהם את האורז ומתבלים במלח ופלפל.
  • ממשיכים לטגן למשך 4 דקות נוספות, מוסיפים את המים וחצי כוס ציר בקר או כבש.
  • מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עוד רבע שעה.
  • שמים בקערה את הבשר הטחון ושומן הכבש ולשים עד לעיסה אחידה. מתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט וקינמון.
  • מחממים מחבת עם שמן זית. כשהשמן חם שמים בו פלפל אנגלי שלם ועלי דפנה ומטגנים אותם 2 דקות. לאחר מכן מוסיפים את הבשר ומטגנים במשך 10 דקות.
  • תוך כדי ערבוב תמידי מוסיפים את הוויסקי ונותנים לו להתאדות. מוסיפים חצי כוס ציר בקר/ כבש ונותנים לבשר להמשיך להתבשל במשך 10 דקות נוספות ומכבים את האש.
  • לוקחים את תחתיות הארטישוק ממלאים אותן בבשר המטוגן ומניחים אותן במחבת עם כוס וחצי ציר בקר/כבש ומבשלים למשך 15 דקות.
  • מניחים את התחתיות על האורז עם האטריות ומגישים.

 

המתכון באדיבות השף ג'קי זערור ממסעדת פטרה הלבנונית בנס ציונה.

 

עוד מתכוני בשר מעולים:

ביסוני מלאווח עם נקניקיות

מתכון למפרום

מתכון לחמין - צ'ולנט

גלילות חזה עוף ממולאות

שיפודי נקניקיות לילדים

כרובית במילוי בשר טחון

שיפודי בשר עם פירה כרובית

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.