מתכון ללחם מקמח מלא עם אגוזים

הדפס
 
יש לכם ריבה ביתית? זה הזמן להוציא אותה מהמקרר ולמרוח על הלחם
יש לכם ריבה ביתית? זה הזמן להוציא אותה מהמקרר ולמרוח על הלחם צילום: יסמין חאג'
 
עודכן 08:08 12/01/2011

כשהוא חם מומלץ לאכול אותו עם ריבה או חמאה שתימס לתוכו. כשהוא מתקרר, הוא נהדר כסנדוויץ בריא ומשביע. מתכון מנצח ללחם מקמח מלא עם אגוזים שגם מתוסכלי מטבח יוכלו להכין

 

רבותיי - שימו לב, מהפכה. אחרי המתכון הבא לא תעזו עוד להכנס למאפייה ולבקש לחם מקמח מלא במחירים בלתי מציאותיים. הלחם הזה פריך מבחוץ ורך מבפנים, כשהוא עוד חם מומלץ לאכול עם קצת חמאה וריבה, כשהוא מתקרר אפשר לפרוס ולהכין סנדוויץ' טונה בריא.

 

המתכון הזה כל כך פשוט להכנה שכל מתוסכל מטבח יכול להכין בלי בעיה. חסרון אחד יש בלחם הזה (כמו בכל לחם אחר), הוא זקוק למנוחות ארוכות והמון סבלנות שבסופו של דבר משתלמת. בהצלחה.

 

לחם מקמח מלא עם אגוזים

הכמות: כיכר לחם אחד גדול או שניים קטנים.

 

מצרכים לבצק:

2.5 כוסות קמח לבן רגיל
2.5 כוסות קמח מלא (שטיבל 6 יעשה את העבודה)
2 כוסות מים
3 כפות שמן
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
3 כפיות מלח
1 חופן (די גדול) של אגוזי מלך (ניתן להמיר בפקאנים רגילים)

 

אופן הכנה:

  • מתחילים עם החומרים היבשים. שמים בקערה את שני סוגי הקמח והשמרים, מערבבים קלות עד להעלמות השמרים ומוסיפים את הסוכר והמלח. חשוב לציין שכשמוסיפים את המלח לא מערבבים את התערובת עד לרגע הוספת הנוזלים. למה? המלח פוגע בתפקוד השמרים ולכן הימנעו מלהפגיש בין השניים.

 

 
אוטוטו הם יהפכו ללחם פריך שיפיץ ניחוחות מענגים בבית
אוטוטו הם יהפכו ללחם פריך שיפיץ ניחוחות מענגים בבית צילום : יסמין חאג'
 
  • מוסיפים את הנוזלים ולשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד. בשלב הזה עוברים למשטח עבודה מקומח מעט ולשים במשך 7 דקות. לישה מומלצת: עם שורש כף היד מכיוון הבטן החוצה בתנועת פתיחה, תופסים את הקצה ומקפלים חזרה. מסובבים ב-90 מעלות וחוזר חלילה.

 

 
לשים את הבצק עד שמתקבל בצק אחיד
לשים את הבצק עד שמתקבל בצק אחיד צילום : יסמין חאג'
 
  • בתום 7 הדקות הבצק צריך להראות אחיד. משטחים את הבצק ומוסיפים את אגוזי המלך (או הפאקנים) ולשים עוד 4 דקות. את האגוזים לא קצצתי מהסיבה הפשוטה שהם נשברים לבד במהלך הלישה. לא לדאוג, אתם יכולים לעשות כמוני.

 

 
תוספת קראנצ'ית ובריאה ללחם. אל דאגה, הם עוד ישברו ויתפזרו בתוך הלחם
תוספת קראנצ'ית ובריאה ללחם. אל דאגה, הם עוד ישברו ויתפזרו בתוך הלחם צילום : יסמין חאג'
 
  • מעצבים את הבצק לצורת כדור יפה, משמנים, מכניסים לתוך הקערה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים בין שעה וחצי לשעתיים (שעתיים בחורף) או עד להכפלת נפח הבצק. לאחר שהבצק הכפיל את עצמו לשים שוב על מנת להוציא ממנו את האוויר. בשלב זה אפשר לחתוך את הבצק למספר הכיכרות הרצוי. מתפיחים שוב למשך חצי שעה.

 

 
אפילו לפניי האפייה הוא נראה מפתה
אפילו לפניי האפייה הוא נראה מפתה צילום : יסמין חאג'
 
  • במהלך חצי השעה שהבצק תופח, מחממים מים בקומקום, שופכים לתוך כלי רחב ומכניסים לתנור שחומם לטמפ' של 220 מעלות. כן, זה המון, אני יודעת, אבל כדי לקבל מעטפת פריכה צריך לתת לבצק מכת חום ראשונית. אל תוותרו על השלב הזה.
  • לאחר שעברה חצי שעה אפשר לבצע בבצק חריצים ולבזוק קמח מעל. הכניסו לתנור, הפעילו טיימר על 10 דקות ואל תפתחו את דלת התנור (היא גורמת לטמפ' לצנוח). בתום 10 הדקות הוציאו את הכלי עם המים, הנמיכו את התנור ל 190 מעלות והמשיכו לאפות במשך 40 דקות.

 

 
הקמח מעל והטמפרטורה הגבוהה בהתחלה ייצרו מעטפת פריכה
הקמח מעל והטמפרטורה הגבוהה בהתחלה ייצרו מעטפת פריכה צילום : יסמין חאג'
 
  • בסיום האפייה השאירו את הלחם בתוך התנור למשך 5 דקות ורק אחר כך הוציאו אותו לצינון. איך יודעים אם הלחם מוכן באמת? כמה שיטות: הראשונה, אם תקישו על הלחם הוא יישמע לכם כמו עץ חלול. השנייה, אם תרימו אותו הוא יהיה נורא קל.

 

 
נכון שלא היה קשה להכין?
נכון שלא היה קשה להכין? צילום : יסמין חאג'
 

מתכון לביסוני מלאווח עם נקניקיה 

רוצים ללמוד איך להכין עוד מתכונים טעימים וקלים להכנה? הכנסו לבלוג של יסמין - בשלנית חובבנית >>

 
עוד כתבות במדור סוויט 16
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.