כדורי עוף בציפוי שומשום

 
כדורי עוף בציפוי שומשום על כיריים סמסונג אינדוקציה
כדורי עוף בציפוי שומשום על כיריים סמסונג אינדוקציה צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 13:45 12/01/2011

מתכון מיוחד של כדורי עוף מצופים שומשום ובתוספת רוטב ייחודי

 
 
 
 
 

מצרכים:

750 גרם חזה עוף מנוקה משומן וגידים וטחון

3 בצלי שאלוט קצוצים דק

3 בצלים ירוקים קצוצים דק

2 שיני שום קצוצות דק

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

½ כוס עלי כוסברה קצוצים

1 ביצה

1 חלמון ביצה

2 כפות רוטב סויה

3 כפות קורנפלור

מלח, פלפל שחור טחון טרי

מעט אבקת צ'ילי חריף

 

לציפוי:

½ כוס גרגיר שומשום לבן

½ כוס גרגירי שומשום שחור

 

לרוטב:

חצי כוס רוטב סויה

רבע כוס מירין

רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי

חצי כפית שמן שומשום

מעט שבבי צ'ילי יבשים

כף ג'ינג'ר קצוץ

1 בצל ירוק קצוץ

מלח, פלפל

 

אופן הכנה:

1.מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומקררים כשעה.

2.מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורי בשר קצת יותר קטנים מכדורי פינג-פונג.

3.מערבבים את שני סוגי השומשום ומפזרים אותם על צלחת שטוחה.

4.טובלים את הכדורים בצלחת השומשום ומגלגלים אותם כך שיהיו מצופים לגמרי. מטגנים אותם בשמן עמוק וחם כשלוש-ארבע דקות. מגלגלים תוך כדי טיגון עד שהשומשום שחום מעט.

5.מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.

להגשה: משפדים כל שלושה כדורים על שיפוד במבו ומגישים עם הרוטב לטבילה.

 

מתכון לחזה עוף עם אפונה וכרישה >>

תפוחי אדמה בתנור עם רוזמרין >>

עוף בתנור ברוטב טריאקי >>

שלושה מתכונים לקציצות אפויות בתנור >>

קציצות עוף עם כרובית של אהרוני >>

מחפשים מתכון?

 

המתכון באדיבות שוק&COOK - השף ישראל אהרוני, בקניון CINEMALL, חיפה.   

 

עוד ב'מטבח של המחר':

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

וגם  - הדבר החם הבא: כיריים אינדוקציה. לתכנן את זמן הבישול במקסימום בטיחות >> 

 

מתכונים נוספים:

שניצל עם פירה>>

חזה עוף בלימון>>

סטייק עם תפוחי אדמה>>

כדורי בשר ברוטב חלב קוקוס>>

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.