בירה להמונים

 
עודכן 14:17 14/01/2011

תערוכת הבירה הראשונה בישראל, Beers 2011, התקיימה אתמול בתל אביב. יצאנו לבדוק איזה טעמים חדשים רקחו לנו המבשלות, האם הצרכן הישראלי מבין מספיק בבירה ומה מצפה לנו בשנים הקרובות

 
 
 
 
 

תערוכת הבירה הישראלית שהתקיימה אתמול בהיכל נוקיה בתל אביב היא עוד צעד בכיוון של העלאת המועדות לבירות בוטיק איכותיות המיוצרות בישראל. בשנים האחרונות שוק הבירה תופס יותר ויותר תאוצה, מבשלות קמות, הצרכן הישראלי מתחיל להבין שיש עוד בירות פרט ל 4-5 המוכרות וטעמים חדשים כמו פסיפלורה, רימון ודובדבן התמזגו עם טעמה של הבירה המרירה.

 

התהליך שעובר שוק הבירה זהה לזה שעברו השוקולד, היין והגבינות. אם בתחילה הכרנו סוג אחד בלבד של בירה היום ניתן למצוא כמעט בכל מסעדה או בר 10 ויותר סוגים שונים כשבהם גם בירות הבוטיק שכובשות את השוק.

 

בין הבירות שתוכלו למצוא:

הדובים: מבשלת בוטיק ברעננה שמייצרת את "יונק הדבש"- בירה בסגנון בלגי כהה, מלאה בטעמים עזים של דבש, עקיצה של פלפל שחור וציפורן.

באטרפליי: מבשלת בוטיק בדלתון, שמייצרת את "pink" - בירת רימון בצבע ענברי-אדום מסוג אייל המתאפיינת בטעמים פירותיים.

ביר באר: בין שאר הטעמים תוכלו למצוא בירה עם מנגו, פספילורה, ענבים וכן, גם נענע - 10 כמובן.

פאבו: pavo (טווס בלטינית), מבשלת מזכרון יעקב, המייצרים בירות פרימיום ייחודיות עם מרירות עדינה.

ועוד מאות סוגים וטעמים מיוחדים.

 

צילום ועריכה:

עידן צור, אבי חלפון ועדי אלחדיף

ראיינה:

שרון שגב

 

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.