מתכון לתפוחים אפויים עם קציפת ביצים

 
תפוחים אפויים עם מרנג
תפוחים אפויים עם מרנג צילום: ערוץ 10
 
עודכן 18:09 14/01/2011

פלחי תפוחים אפויים בתנור עם צימוקים וניחוח וניל מוגשים עם קציפת ביצים חרוכה מעל

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 תפוחי "פינק ליידי" קלופים, חתוכים לשישיות

40 גרם חמאה

3 חלמונים

1 כף קורנפלור

שליש כוס סוכר

2 כוסות חלב חם

רבע כוס מיץ לימון סחוט

חצי כוס צימוקים בהירים

כף קליפת לימון מגורדת

כפית מתמצית וניל אמיתית

 

מצרכים לקצפת: 

5 חלבונים

4\3 כוס סוכר

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את התפוחים, תמצית הווניל והצימוקים ושמים בכלי חסין חום.
  • שמים את החמאה בסיר ומערבבים, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. מוסיפים את החלב החם, מיץ מקליפת הלימון ווניל ומבשלים עד להסמכה.
  • מקציפים בסיר את החלמונים והסוכר כשתי דקות. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.
  • יוצקים מעל התפוחים את תערובת החלמונים והחלב.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה.
  • מקציפים את החלבונים במיקסר קצף, תוך הוספת סוכר הדרגתית עד שמתקבל קצף יציב.
  • מוציאים את התפוחים המוכנים מהתנור, מניחים את הקצף על התפוחים שבתבנית ומחזירים אל מתחת לגריל לעוד כמה דקות עד שהקצף משחים יפה או שורפים בברנר.

 

רוצים לראות איך אהרוני הכין את המנה? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לעוגת שוקולד מטריפה

מתכון לעוגת תפוזים גבוהה

מתכון לבלינצ'ס לייט

מתכונים לעוגות תפוזים

מתכונים לעוגות שוקולד

מתכון לעוגת שוקולד ומרשמלו

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.