מתכון לעוגיות קרמל

הדפס
 
אנחנו מזהירים מראש, הן ממכרות בטרוף
אנחנו מזהירים מראש, הן ממכרות בטרוף צילום: יסמין חאג'
 
עודכן 07:41 16/01/2011

הן פריכות ומתפצפצות בפה, מותירות אחריהן טעם קרמלי ממכר ודומות לעוגיות הלוטוס המוכרות אך עולות עליהן בהרבה

 

אי אפשר שלא להשוות אותן לעוגיות הלוטוס, המחליפות של עוגיות הגראהם האמריקאיות. אז כן, הטעם פחות או יותר זהה, המראה קצת פחות, אבל בסופו של דבר עוגיות הקרמל הום-מייד לוקחות את הקנויות בהליכה. הן מעולות לצד קפה או כוס חלב בבוקר, הן פריכות וכשנוגסים בהן הטעם הנפלא מתפשט בתוך שניות בכל חלל הפה.

 

ההכנה עצמה פשוטה מאוד, עם מעבד מזון, ומלכלכים עוד קערה אחת בנוסף. הבצק רך מאוד וקצת דביק, אבל זה לא אמור לערער את ביטחונכם, הן תצאנה מעולות, מבטיחה. העוגיות טעימות נורא גם כשהן בלי מילוי בפנים ולא מוצמדות יחד כ"סנדוויץ'", ואם לומר את האמת, הבצק טעים כשלעצמו ללא האפייה. לא עמדתי בפיתוי, נו.

 

עוגיות קרמל

הכמות: כ-35 עוגיות משגעות.

 

מצרכים לבצק העוגיות:
1/2 2 כוסות + 2 כפות קמח לבן

1 כוס סוכר חום כהה

1 כפית סודה לשתייה

3/4 כפית מלח

100 גרם חמאה קפואה

1/3 כוס דבש

5 כפות חלב

2 כפות תמצית וניל

 
מצרכים לציפוי (אופציונלי):
1 כפית קינמון
3 כפיות סוכר לבן

 

אופן הכנה:

  • במעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר, אבקת הסודה לשתייה והמלח ומערבבים בפולסים קצרים (של 10 שניות) עד שהתערובת פחות או יותר מתאחדת. חשוב לציין שאסור לוותר פה על המלח, הוא משחק תפקיד חשוב. יש המון מתוק (סוכר ודבש) וכדאי לאזן את זה עם כמות מלח סבירה. אבל לא להגזים, כמובן. 

 

 
סוכר חום כהה ומבריק שנותן טעם קרמלי לעוגיות
סוכר חום כהה ומבריק שנותן טעם קרמלי לעוגיות צילום : יסמין חאג'
 
  • כמו במיטב מתכוני הבצקים הפריכים, הדרישה היא כמה שפחות התעסקות וכמה שיותר בצק קר. אז את החמאה הקפואה חותכים לקוביות בסכין טובה ומוסיפים גם אותה. שוב, בפולסים קצרים מאחדים את הבצק עד למראה של בצק לח ופירורי. וזהו. לא נוגעים!

 

 
כמה שפחות התעסקות עם הבצק
כמה שפחות התעסקות עם הבצק צילום : יסמין חאג'
 
  • בקערה נפרדת טורפים את החלב, הדבש ותמצית הוניל. עם הדבש תהיה קצת בעיה כי הוא דביק וחלק גדול ממנו יידבק אל דפנות הכוס. מה עושים? משמנים מעט (בשמן צמחי כמובן, ולא שמן זית) את הכוס והדבש יחליק מעצמו. איזה קסם, הא?
  • מעבירים את תכולת הקערה לתערובת הבצק ואת מה שנשאר על הקערה מורידים בעזרת לקקן. מפעילים שוב את מעבד המזון ובפולסים קצרים מגבשים לאט לאט בצק רך ודביק.

 

 
מעבדים ביחד את החומרים הרטובים עם היבשים עד לקבלת בצק רך
מעבדים ביחד את החומרים הרטובים עם היבשים עד לקבלת בצק רך צילום : יסמין חאג'
 
  • מאבקים את משטח העבודה במעט קמח ומורידים בעזרת לקקן את הבצק. לא להיבהל, הקמח על משטח העבודה מונע ממנו להדבק בזמן שאנחנו מכדררים אותו לעיגול במינימום התעסקות (אפשר גם נקניק). עוטפים בניילון נצמד ושוכחים אותו במקרר לשעה וחצי.

 

 
נותנים לבצק לנוח במקרר במשך שעה וחצי
נותנים לבצק לנוח במקרר במשך שעה וחצי צילום : יסמין חאג'
 
  • לאחר שעה וחצי (מספיק זמן כדי להדיח את הכלים) מוציאים את הבצק, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים אותו לעובי של חצי ס"מ עד 1 ס"מ. עם גלגלת פיצה חותכים לריבועים בגודל הרצוי.
  • מעבירים את העוגיות לתבנית עם נייר אפייה, מחוררים בעזרת קיסם או שיפוד את הבצק בתשעה מקומות ומכניסים למקפיא ל 5-10 דקות. בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

 

 
בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים את הבצק לריבועים
בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים את הבצק לריבועים צילום : יסמין חאג'
 
  • אם בחרתם להוסיף את הציפוי הקרמלי מעל כדאי שכבר עכשיו תכינו אותו (רק לערבב את הסוכר עם הקינמון וזהו). בתום 10 הדקות של העוגיות במקפיא פזרו אותו מעל העוגיות והכניסו לתנור ל 10-15. תהיו זהירים ותלכו על בטוח, בדקו דקה לפני צלצול הטיימר, אם העוגיות מוכנות אין סיבה להשאיר אותן דקה נוספת, במידה ולא - תנו להן עוד זמן.
  • צננו היטב ותיאבון!

 

 
תתאפקו וצננו את העוגיות לפני שאתם נוגסים בהן
תתאפקו וצננו את העוגיות לפני שאתם נוגסים בהן צילום : יסמין חאג'
 
 
עוד כתבות במדור סוויט 16
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.