מתכון לפשטידת גבינה מלוחה

 
פשטידת גבינה מלוחה
פשטידת גבינה מלוחה צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 20:41 24/01/2011

פשטידה מלוחה עם ריקוטה, מסקרפונה, צנוברים ותחתית בצק או קישואים

 
 
 
 
 

מצרכים: 

4 ביצים מופרדות

500 גרם גבינת ריקוטה טרייה

250 גרם גבינת מסקרפונה טרייה

150 גרם גבינת אמנטל או גרוייר או פרמזן או כל גבינה קשה, מגוררת

3 כפות קורנפלור

1 כף קליפת לימון מגוררת

2 שיני שום כתושות

1 כף עלי תימין קצוצים

1/3 כוס צנוברים קלויים

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית במעט חמאה רכה.
  • מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר עד שמתקבל קצף יציב למדי. מעבירים לקערה אחרת ומניחים בצד.
  • שמים בקערת המיקסר את הריקוטה ואת המסקרפונה ומקציפים דקה. מוסיפים את החלמונים זה אחר זה וממשיכים להקציף.
  • מוסיפים למיקסר את הגבינה הקשה, הקורנפלור, קליפת הלימון, השום, התימין, הצנוברים (שומרים בצד כף אחת מהם), מלח ופלפל ומערבלים עד שהבלילה אחידה. מקפלים את קצף החלבונים לתוך הבלילה בקלות וביסודיות.  
  • יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ומפזרים על פניה את הצנוברים ששמרנו. מכניסים לתנור החם ואופים שעה.
  • מכבים את התנור  ומשאירים את העוגה בתוכו עוד כ-10 דקות. בזמן הזה היא תתייצב, כך שאפשר יהיה לפרוס אותה. 
  • מוציאים את התבנית בעדינות מהתנור, ומניחים לעוגה להתקרר מעט, משחררים את דפנות התבנית ומניחים את העוגה (עם הבסיס של התבנית) על צלחת הגשה. מביאים לשולחן ופורסים למנות ממש כמו עוגת גבינה מתוקה. מוסיפים סלט ירוק או סלט עגבניות, למשל, ומתפעלים מהחידוש.

 

ואפשר גם להוסיף לתערובת העוגה עוד טעמים מפתיעים:

  • 2- 3 כפות פסטו, לקבלת עוגת גבינה בניחוח בזיליקום נהדר.
  • 1/3 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית, מרוסקות במעבד מזון או קצוצות דק מאוד.
  • 1-2 כפות אריסה חריפה וגם 2-3 כפות לימונים כבושים במלח, קצוצים.
  • להוסיף לעוגה תחתית קישואים, תחליף יפה (ודל קלוריות) לתחתית בצק (מתכון בהמשך).

 

תחתית קישואים

 

מצרכים:

5- 6 קישואים או זוקיני ארוכים וטריים

3- 4 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • פורסים את הקישואים לאורכם לפרוסות ממש דקות (ברור ש"מנדולינה" תעשה כאן עבודה מושלמת). מערבבים את פרוסות הקישואים עם שמן הזית, מלח ופלפל.
  • מניחים את פרוסות הקישואים בתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. שמים פרוסת קישוא במרכז התבנית ופורשים אותה על התחתית וגם על הדופן הפנימית של התבנית. את הפרוסות הבאות מניחים באותה צורה בדיוק, מהמרכז אל הדפנות, כך שכל פרוסה חופפת באופן חלקי את הקודמת לה, כמו מניפה, עד שכל התבנית מרופדת במניפת קישואים יפהפייה.
  • עכשיו יוצקים את בלילת העוגה לתבנית המרופדת בפרוסות הקישואים. אם יש פרוסות שבולטות מעבר לשפת התבנית, פשוט מקפלים אותן פנימה מעל המילוי. אופים כמו במתכון למעלה.

 

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכונים? נסו את אלה:

תבשיל אורז חגיגי

ביסוני מלאווח עם נקניקיות

מתכון למפרום

מתכון לחמין - צ'ולנט

גלילות חזה עוף ממולאות

שיפודי נקניקיות לילדים

כרובית במילוי בשר טחון

 
עוד כתבות במדור אהרוני | פסטה, קטניות ואורז - יום ב'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.