מתכון למאפה לחם ופטריות

 
מאפה לחם פטריות וגבינה כחולה
מאפה לחם פטריות וגבינה כחולה צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 20:11 24/01/2011

מאפה פריך על בסיס קרוטונים מלחם ביתי עם פטריות, בצל, תימין, וגבינה כחולה

 
 
 
 
 

מצרכים: 

2 כוסות קרוטונים של כ-2 ס"מ

3 כפות שמן זית

2 סלסלות פטריות משני סוגים

4 שיני שום חצויות

1 בצל אדום קוביות

1 כף תימין

 

מצרכים לרוטב:

60 גרם חמאה

2 כפות קמח

2 כוסות חלב

מלח

פלפל

100 גרם גבינה כחולה מפוררת

3 ביצים מופרדות + חלבון

 

אופן הכנה: 

  • שמים את קוביות הלחם בכלי חסין חום.
  • מקציפים את שלושת החלבונים.
  • מטגנים את הפטריות, בצל, שום ותימין בשמן כשתי דקות, מפזרים על הלחם.
  • שמים בסיר את החמאה, מטגנים בה את הקמח ,שופכים פנימה את החלב ומבשלים עד להסמכה.
  • ממיסים פנימה את הגבינה הכחולה ומערבבים פנימה את שני החלמונים ואת הקצף, ממליחים ומפלפלים.
  • יוצקים על הכלי ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכונים? נסו את אלה:

מתכון ללזנסקה - שילוב של מוסקה ולזניה

מתכון לקנלוני במילוי תרד וגבינות

מתכון לפסטה עם ירקות וגבינה בולגרית

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ובטטה

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ופטריות

מתכון לפסטה עם נתחי עוף

 
עוד כתבות במדור אהרוני | פסטה, קטניות ואורז - יום ב'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.