מרק קרם בטטה

 
מרק קרם בטטה על כיריים סמסונג אינדוקציה
מרק קרם בטטה על כיריים סמסונג אינדוקציה צילום: יח"צ
 
עודכן 08:44 17/01/2011

מתכון למרק בטטה קטיפתי עם כרישה ותפוחי אדמה מוגש בתוספת גרגרי חומוס רכים

 
 
 
 
 

מצרכים:

4 בטטות

2 תפוחי אדמה

1 בצל

1 כרישה

2 ארטישוק ירושלמי

8 שיני שום קלופות

20 גרם חומוס גרגירים

שמן זית

מלח

פלפל

מים

עלי כוסברה לקישוט

 

אופן הכנה:

  • מכניסים לתוך סיר את הבטטה, תפוחי אדמה, בצל, כרישה, ארטישוק ירושלמי ומים. מביאים לרתיחה עד לריכוך.
  • מבשלים 8 שיני שום קלופות בשמן זית, במשך כחצי שעה על סף נקודת רתיחה.
  • מסננים את הנוזל מהירקות, מוסיפים את הקונפי שום, וטוחנים את הכל במיקסר.
  • לקראת הסוף מוסיפים מלח ופלפל עד לקבלת מרקם חלק.
  • מכניסים את התערובת לתוך סיר ומוסיפים מהנוזל שסיננו.
  • מערבבים עד לפתיחת המרקם.
  • בקערה יוצקים את המרק ומוסיפים מספר גרגירי חומוס, עלי כוסברה וזילוף של שמן זית.

 

המתכון באדיבות השף יואב בר למסעדת מאראבו.

 

עוד ב'מטבח של המחר':

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

וגם  - הדבר החם הבא: כיריים אינדוקציה. לתכנן את זמן הבישול במקסימום בטיחות >> 

 

מתכונים נוספים:

כדורי עוף בציפוי שומשום>>

שניצל עם פירה>>

חזה עוף בלימון>>

סטייק עם תפוחי אדמה>>

 

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.