מתכון לקאפקייקס שוקולד עם הפתעה

 
הפתעה מתוקה - קובית שוקולד שתימס במהלך האפייה
הפתעה מתוקה - קובית שוקולד שתימס במהלך האפייה צילום: יסמין חאג'
 
עודכן 20:52 18/01/2011

יש להן טעם אלוהי, אפשר לקחת אותן לפיקניק או להגיש כקינוח מושחת ואחרי שתנגסו מהן תגלו הפתעה מתוקה בפנים

 
 
 
 
 

המודרניזציה לא מאפשרת לי לשבת ולטרוף פרוסת עוגה רכה בנחת (אלא אם כן מדובר באירוע מיוחד), אבל כשהדחף לעוגה בוער בי אני מעדיפה להשתלב עם זרם העידן המודרני מאשר להשאר מאחור ולכבות את הרצונות שלי.

 

הקאפקייקס הן הפיתרון המושלם. אפשר להביא אותן לפיקניק או לערב עם חברים והן תהיינה מעולות בכל מצב, כולם יהנו לאכול אותן ולא יפסיקו להודות לכם. ההכנה פשוטה מאוד ואין הרבה כלים לשטוף, הן מהירות להכנה (בערך 25 דקות) ואיך לא, יש להן טעם אלוהי. שנתחיל?

 

קאפקייקס שוקולד

הכמות: כ-12 קאפקייקס

 

מצרכים לבלילת קאפקייקס:
1/2 1 כוסות קמח
1 כוס סוכר (לבן, חום או חצי-חצי)
1/4 כוס קקאו
1/2 1 כפיות סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס שמן צמחי (לא שמן זית)

1 כפית תמצית וניל
1 כוס מים רותחים
2 ביצים
1 כוס חלב
1 חבילת שוקולד מריר

 

לציפוי:
אבקת סוכר


ציפוי וניל:
1/2 1 כוסות אבקת סוכר
65 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
בערך שתים וחצי כפות חלב

 

אופן הכנה:

  • שמים את כל החומרים היבשים יחד בקערה אחת ומערבבים היטב באמצעות מטרפה ידנית או כף עץ עד לקבלת אבקה חומה בהירה.

 

 
מערבבים היטב את כל החומרים היבשים
מערבבים היטב את כל החומרים היבשים צילום : יסמין חאג'
 
  • יוצרים גומה באמצע ומוסיפים את כל החומרים הרטובים לתוכה (למעט הביצים). בעזרת המטרפה, מוסיפים בהדרגה כל פעם לבלילה הרטובה חלקים יבשים. לאט לאט כל החומרים יתאחדו ויהפכו לעיסה חומה (וסליחה על הדימוי).

 

 
מאחדים את החומרים היבשים והרטובים עד שתיווצר תערובת אחידה
מאחדים את החומרים היבשים והרטובים עד שתיווצר תערובת אחידה צילום : יסמין חאג'
 
 
  • מוסיפים את הביצים. יש מתכונים שמבקשים לטרוף את הביצים קלות לפני הוספתן לבלילה, אני הוספתי אותן איך שהן ויצא נהדר. מערבבים היטב (בערך 3 דקות) עד שהביצים נעלמות בתוך הבלילה.
  • הבלילה לא צריכה להיות נוזלית מדי ולא סמיכה מדי, היא צריכה להיות בין לבין. הדרך הטובה ביותר לבדוק את זה היא לעשות סיבוב עם המטרפה בתוך הבלילה, אם הסימן שלה יישאר לכמה שניות סימן שזה בסדר.

 

 
מוסיפים את הביצים וטורפים ביחד עם בלילת השוקולד
מוסיפים את הביצים וטורפים ביחד עם בלילת השוקולד צילום : יסמין חאג'
 
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומתחילים במזיגה לתבנית השקעים. אם יש לכם תבנית מנירוסטה אתם יכולים לשמן אותה או לשים דפי הפרדה, אם יש לכם תבנית סיליקון (כמו אצלי) מומלץ לשמן בכל מקרה.
  • מוזגים עד ל-2/3 מעומק השקע ואחר כך - שימו לב, הנה ההפתעה - לוקחים קוביה אחת מחבילת השוקולד ושמים באמצע הבלילה. מכסים בעוד כפית קטנה מהבלילה. במהלך האפייה קוביית השוקולד תמס ותבעבע ותשמור על רכות וטריות הקאפקייקס, וכמובן, היא גם תהיה הפתעה נהדרת.

 

 
מוזגים את הבלילה לתבנית שקעים ומחביאים בפנים קובית שוקולד
מוזגים את הבלילה לתבנית שקעים ומחביאים בפנים קובית שוקולד צילום : יסמין חאג'
 
  • מכניסים לתנור למשך 12-14 דקות. העוגות האישיות חייבות להשאר לחות ורכות, תזהרו לא לשכוח אותן בתנור אחרת יתייבשו. לא חייבים לצנן אותן, דרך אגב, אפשר לאכול חם עם כפית, אבל הן טעימות גם כשהן קרות מהמקרר. 

 

 
הקאפקייקס נהדרות כשהן חמות ורכות אך מצוינות גם ישר מהמקרר
הקאפקייקס נהדרות כשהן חמות ורכות אך מצוינות גם ישר מהמקרר צילום : יסמין חאג'
 

ציפוי וניל:

  • מקציפים את החמאה והסוכר בעזרת מטרפה במהירות גבוהה, מוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב במהירות בינונית. לבסוף מוסיפים את הוניל וממשיכים לערבב היטב עד לקבלת תערובת קלה ואוורירית. מוזגים לתוך שק זילוף ומזלפים על הקאפקייקס. בתיאבון!

 

 
מצפים בציפוי וניל או בשכבה דקה של אבקת סוכר
מצפים בציפוי וניל או בשכבה דקה של אבקת סוכר צילום : יסמין חאג'
 
 
עוד כתבות במדור סוויט 16
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.