מתכון לסרדינים עם עגבניות צלויות

 
סרדין על הפלנצ'ה עם עגבניות צרובות
סרדין על הפלנצ'ה עם עגבניות צרובות צילום: יח"צ
 
עודכן 18:26 18/01/2011

הם נחשבים למעדן בגזרת המבוגרים אך לאחרונה עשו עלייה גם לצלחת של הצעירים. אם תוסיפו להם עגבניות צלויות ותיבול עדין של שמן זית, שום ואורגנו תקבלו חגיגה טעימה שנותנת כבוד לדג המלוח

 
 
 
 
 

מצרכים:

עגבניה
4 סרדינים נקיים ומפולטים
כפית אורגנו יבש
שן שום קצוצה
מלח

פלפל

שמן זית
 
אופן הכנה:

  • חוצים את העגבניה לרוחב לארבע פרוסות עבות.
  • מתבלים עם האורגנו, בוזקים שמן זית, מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם.
  • מחממים מחבת טפלון עד שתהיה לוהטת (כמעט מעלה עשן).
  • יוצקים מעט שמן זית על המחבת, מסדרים את פרוסות העגבניה במחבת וצולים במשך 30 שניות. הופכים לצד השני.
  • מסדרים את פרוסות העגבניה בצלחת.
  • באותה מחבת חמה שמים את הסרדינים כשהעור כלפי מטה ובוזקים מעט פלפל שחור (לא ממליחים מכיוון שהסרדינים מלוחים באופן טבעי).
  • כאשר הסרדין מתנתק מהמחבת בלי להקרע, הופכים אותו על הצד השני לעוד 20 שניות ומניחים אותו כשהעור כלפי מעלה על העגבניה.
  • ניתן לקשט עם מעט פטרוזיליה ושמן צ'ילי. 

 

המתכון באדיבות שף רועי הררי למסעדת ויקי כריסטינה.

 

מחפשים עוד מתכונים לדגים? נסו את אלה:

דג מרוקאי עם קוסקוס

חריימה ברוטב חריף

פילה דניס עם בורגול

פיש אנד צ'יפס

בלינצ'ס במילוי גבינה וסלמון

סלמון בתנור עם בטטות 

 
עוד כתבות במדור מתכוני דגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.