מרק עדשים ובשר

 
מרק עדשים ובשר על כיריים של סמסונג אינדוקציה
מרק עדשים ובשר על כיריים של סמסונג אינדוקציה צילום: נעמה פלד
 
עודכן 08:59 20/01/2011

מתכון למרק עדשים סמיך, בתוספת קוביות בשר, תפוחי אדמה וניחוח של שום

 
 
 
 
 

מצרכים:

3 כוסות עדשים ירוקות מושרות ל-4 שעות במים

בצל גדול קצוץ

500 גרם בשר בקר (שריר) חתוך לקוביות

4 עצמות בקר / גרון הודו

5 שיני שום שלמות

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

2 עגבניות קצוצות

פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס (לפי הטעם)

מלח

פלפל

שמן זית לטיגון

זר פטרוזיליה קצוץ דק

מיץ משני לימונים

  

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר כבד שמן זית ומטגנים עד להשחמה את הבשר.
  • מניחים את הבשר בקערה ומטגנים באותו שמן את הבצל הקצוץ להשחמה. מוסיפים לקראת הסוף את שיני השום השלמות ומזהיבים.
  • מוסיפים לסיר עם הבצל את הבשר המטוגן, העצמות ועשר כוסות מים / ציר עוף ומביאים לרתיחה.
  • לאחר שרתח מניחים את הסיר על אש קטנה ומבשלים שעה.
  • מוסיפים את העדשים, העגבניות ותפוחי האדמה. אפשר להוסיף גם שורש פטרוזיליה וסלרי. מאד מאד מוסיף. ניתן להחליף את תפוחי האדמה בבטטה.
  • ממלחים ומפלפלים, מוסיפים צ'ילי גרוס ומביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.
  • מוסיפים את מיץ הלימון ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומבשלים כרבע שעה נוספת.
  • מגישים עם לחם חמים. אני ממליצה בחום להכין לחמניות.

 

המתכון באדיבות הבלוג "בייגלה"

 

עוד ב'מטבח של המחר':

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

הדבר החם הבא: כיריים אינדוקציה. לתכנן את זמן הבישול במקסימום בטיחות >> 

 

מתכונים נוספים:

מרק קרם בטטה>>

כדורי עוף בציפוי שומשום>>

שניצל עם פירה>>

חזה עוף בלימון>>

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.