מתכון לסלט אטריות שעועית

 
סלט אטריות שעועית וסשימי טונה
סלט אטריות שעועית וסשימי טונה צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 18:42 21/01/2011

אטריות שעועית עדינות עם רוטב סויה, כוסברה ושומשום, מוגש עם פרוסות דקות של טונה אדומה

 
 
 
 
 

מצרכים:

250 גרם אטריות שעועית (צלופן) סיניות

צרור עלי ארוגולה, קצוצים גס

3 כפות כוסברה קצוצה גס

1/4 כוס ג'ינג'ר כבוש (לסושי), חתוך לרצועות דקות

4 כפות רוטב סויה

2 כפות מיץ לימון

1 כפית קליפת לימון מגוררת

מלח, פלפל שחור טחון טרי

3 כפות שומשום קלוי

400 גרם פילה טונה אדומה טרייה מאוד (או כל דג ים טרי אחר)

 

לרוטב:

3 כפות רוטב סויה

כ-2 כפיות משחת ווסאבי

 

אופן הכנה:

  • מכינים קערה עם מים רותחים וקערה עם מים קרים. משרים את האטריות במים הרותחים כ-2 דקות, מסננים ומעבירים לקערה עם המים הקרים ל-3 דקות. מסננים היטב ומעבירים לקערה יבשה.
  • מערבבים את עלי האורוגולה, הכוסברה והג'ינג'ר הכבוש ומוסיפים את התערובת לאטריות.
  • מערבבים בקערית את הסויה, המיץ וקליפת הלימון, מלח ופלפל.
  • יוצקים על האטריות ומערבבים בעדינות.
  • מחלקים את האטריות לצלחות אישיות ומפזרים עליהן את השומשום.
  • חותכים את נתח הדג לאורכו ל"בלוקים" בגודל כ-4 ס"מ. פורסים כל בלוק כזה לרוחבו לפרוסות בעובי כחצי ס"מ. מניחים על כל ערימת אטריות 3 פרוסות.
  • מערבבים את הסויה עם הווסאבי ומגישים בקערית קטנה בצד.

 

רוצים לראות איך אהרוני הכין את המנה? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכונים עם דגים? נסו את אלה:

סרדינים עם עגבניות

דג מרוקאי עם קוסקוס

חריימה ברוטב חריף

פילה דניס עם בורגול

פיש אנד צ'יפס

בלינצ'ס במילוי גבינה וסלמון

סלמון בתנור עם בטטות 

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.