מתכון לפילה סלמון עם קישואים

 
פילה סלמון צרוב בחמאת תבלינים עם קישואים ברוטב לימוני
פילה סלמון צרוב בחמאת תבלינים עם קישואים ברוטב לימוני צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 18:43 21/01/2011

פילה סלמון מטוגן ברוטב עדין של חמאה ותבלינים, מוגש לצד קישואים צרובים על המחבת

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 נתחי סלמון של כ-200 גרם האחד

שמן זית

100 גרם חמאה

3 שיני שום קצוצות

4 פילה אנשובי קצוצים

1 כף צלפים במלח, מושרים, מסוננים וקצוצים

3 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל

תימין

מרווה

פטרוזיליה

עירית

 

אופן הכנה:

  • ממליחים ומפלפלים את הדג. צורבים את הדג על מחבת טפלון מרוחה במעט שמן זית, כחמש דקות עד שהדג צרוב יפה מכל צדדיו. מוציאים.
  • שמים במחבת את החמאה, מרווה, תימין, שום, צלפים ואנשובי ומאדים כשתי דקות.
  • מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים כשלוש דקות.
  • מוסיפים את התבלינים ומערבבים. יוצקים על הדגים ומגישים.

 

תוספת חמה: קישואים צרובים בלימון

 

מצרכים:

8 קישואים חתוכים לרבעים לאורכם

מלח

פלפל

5 עלי מרווה

שמן זית

4 כפות מיץ לימון

 

אופן הכנה:

  • ממליחים ומפלפלים את הקישואים, מפזרים עליהם עלי מרווה קצוצים.
  • מחממים מחבת טפלון רחבה במעט שמן זית וכשהיא חמה מאד צורבים עליה את הקישואים כשתי דקות מכל צד עד שהם שחומים.
  • מוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים יחד תוך ערבוב עוד דקה.

 

רוצים לראות איך אהרוני הכין את המנה? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכונים לדגים? נסו את אלה:

דג מרוקאי עם קוסקוס

חריימה ברוטב חריף

פילה דניס עם בורגול

פיש אנד צ'יפס

בלינצ'ס במילוי גבינה וסלמון

סלמון בתנור עם בטטות 

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.