מתכון לפשטידת קישואים

הדפס
 
פשטידת קישואים קלה להכנה שילדים אוהבים במיוחד
פשטידת קישואים קלה להכנה שילדים אוהבים במיוחד צילום: שרון ארצי
 
עודכן 17:21 22/01/2011

פשטידת קישואים נטולת קמח או שמנת מתוקה שהולכת נהדר לצד סלט ירקות

 

מצרכים:

800 גרם קשואים ירוקים חתוכים לפרוסות
3 כפות שמן זית
2 כפיות אורגנו
ביצה טרופה
3 כפות גבינת קוטג' או ריקוטה
כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון
גמבה צהובה קצוצה
½ כפית רוטב טבאסקו
רוטב קולי עגבניות להגשה (מתכון בהמשך)

 

אופן הכנה:

  • בקערה גדולה מערבבים את הקישואים, שמן זית ואורגנו ומעבירים למחבת חמה מאוד עם מעט שמן זית.
  • מבשלים את הקישואים 4-5 דקות מבלי להזיז אותם. רק לאחר שהקישואים קיבלו צבע זהוב במחבת מקפציםי אותם כ-2 דקות נוספות.
  • מקררים מעט את הקישואים ומוסיפים את הביצה, גבינה, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
  • מוסיפים גמבה קצוצה ורוטב טבאסקו ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מחלקים את התערובת ל-4 ושופכים לתוך קעריות משומנות (אפשרי באחת גדולה).
  • מניחים את הקעריות במגש עמוק מלא במים שהורתחו מראש עד חצי מגובה הקעריות ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 25 דקות.
  • מגישים חם עם רוטב קולי עגבניות.

 

רוטב קולי עגבניות

4 עגבניות אדומות וגדולות חתוכות גס
¼ כפית דבש לא מעובד
1 כפית רסק עגבניות
4 כפות שמן זית
מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

  • במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
  • מסננים וזורקים את הקליפה והגרעינים של העגבניות.

 

עוד מתכונים מעולים:

פסטה מקמח מלא עם ירקות

ביסוני מלאווח עם נקניקיות

מתכון למפרום

מתכון לחמין - צ'ולנט

גלילות חזה עוף ממולאות

שיפודי נקניקיות לילדים

כרובית במילוי בשר טחון

 

המתכון באדיבות שרון ארצי, שף ומנהל חטיבת התזונה במכון אברהמסון וכותב ומתנדב במדור מתכוני בריאות במיזם הפילנתרופי סרטן - כל מה שבריא לך לדעת.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.