מתכון למרק סולת

הדפס
 
מרק סולת סמיך ומענג שיחמם אתכם בימים הקרים
מרק סולת סמיך ומענג שיחמם אתכם בימים הקרים צילום: גיא מילר
 
עודכן 08:21 24/01/2011

מרק מבית אמא שמזכיר ימי חורף קרים כשהגשם מתדפק על החלון ובבית יש תחושה של חמימות וניחוח מהביל של כוסברה

 

מצרכים: 

6 כפות שמן זית

4 שיני שום כתוש
2 עגבניות, קלופות וקצוצות

¼ כף כורכום

1 כף מלח

¼ כף פלפל שחור גרוס
17 כוסות מים

1 צרור כוסברה קצוץ

2 כוסות סולת

 

אופן הכנה:

  • מחממים שמן בסיר, מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה קלה (זהירות, לא להשחים. שום שטוגן יתר על המידה הופך מריר ומזיק למנה).
  • מוסיפים את העגבניות (לקילוף העגבניות: חורצים צלב בבסיס העגבניות עד לעומקן, וחולטים במים רותחים במשך חצי דקה. מסננים מהמים וטובלים במי קרח, כך שהקליפה "תיפרד" מהבשר. מקלפים בעזרת חוד של סכין קטן), את הכורכום ואת המלח והפלפל. מטגנים כ-2 דקות, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הכוסברה ואת הסולת באיטיות תוך כדי בחישה נמרצת, כך שהסולת תתמזג ותיטמע במים.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות. אם יש צורך, מוסיפים מים עד למרקם הרצוי (לסולת יש נטייה לספוח מים, ולכן לאחר הבישול ייתכן שיתקבל מרקם סמיך).

 

המתכון באדיבות השף סהר רפאל מתוך ספרו "המטבח של סהר" בהוצאת קוראים.

 

מחפשים עוד מתכוני מרקים? נסו את אלה:

מרק כתום

מרק עגבניות עם שעועית

מרק ירקות עם גריסים

מרק אפונה ופלפל שיפקה

מרק עדשים עם קוביות בשר

מרק כרוב עם נקניקים

מרק עדשים טורקי

לכל מתכוני המרקים >>

 
עוד כתבות במדור לפי מזג האוויר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.