מתכון לחצילים עם בשר טחון

 
חצילים אסייתים עם בשר טחון
חצילים אסייתים עם בשר טחון צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 14:22 30/01/2011

אצבעות חצילים מטוגנות ומוקפצות בווק עם בשר טחון, שום ופלפל חריף

 
 
 
 
 

מצרכים: 

2 חצילים טריים ומוצקים, לא קלופים

שמן לטיגון עמוק 

5 כפות שמן

5 שיני שום מעוכות

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף וחתוך לגפרורים דקים

1 פלפל אדום חריף טרי, פרוס

6 בצלים ירוקים, חתוכים לחתיכות של כ-5 ס"מ

250 גרם בשר בקר טחון

1 כף דבש

2 כפות רוטב סויה

2 כפות מרק עוף צח או מים

מלח

פלפל שחור טחון טרי

4 כפות עלי כוסברה

טחינה גולמית - אופציה

 

אופן הכנה: 

  • חותכים את החצילים לאצבעות בעובי של קצת יותר מ- 1 ס"מ. ממליחים ומפלפלים מעט. 
  • מטגנים את אצבעות החצילים בשמן עמוק וחם עד שהן מזהיבות.
  • מוציאים מהשמן, ומניחים במסננת רחבה כדי שיגירו את כל השמן העודף.
  • מחממים את השמן בווק או במחבת רחבה. כשהוא חם, מכניסים פנימה את הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף ומטגנים כ-2 דקות.
  • מוסיפים את הבצל הירוק ואת הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משחים.
  • מערבבים את רכיבי הרוטב בקערית. יוצקים למחבת, מערבבים ומבשלים יחד דקה או שתיים.
  • מניחים ערמות נאות של אצבעות חצילים בצלחות הגשה, מפזרים מעליהן את הבשר ומגישים.
  • אפשר להגיש עם אורז לבן, ואפשר גם לזלף על כל מנה 2- 3 כפות טחינה גולמית.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכונים? נסו את אלה:

קבב רומני עם רוטב שום וצ'יפס

רולדת בשר עם פטריות

ביסוני מלאווח עם נקניקיות

מתכון למפרום

מתכון לחמין - צ'ולנט

גלילות חזה עוף ממולאות

שיפודי נקניקיות לילדים

 
עוד כתבות במדור אהרוני | ירקות - יום א'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.