בורי עם ירקות מוקפצים

 
בורי עם ירקות מוקפצים על כיריים סמסונג אינדוקציה
בורי עם ירקות מוקפצים על כיריים סמסונג אינדוקציה צילום: דנה מאירזון
 
עודכן 08:53 24/01/2011

פילה דג בורי צרוב עם שעועית ירוקה, פטריות ובצל מטוגן. מוגש בתוספת של בורגול ורוטב יוגורט בצד

 
 
 
 
 

מצרכים:

2 דגי בורי מפולטים ונקיים מעצמות

200 גרם בורגול

25 גרם פטריות פורטובלו

25 גרם פטריות שמפיניון

2 בצלים סגולים

2 שיני שום

50 גרם זיתי קלמטה (שחורים) ללא גרעינים

100 גרם שעועית ירוקה רחבה

1 חופן בייבי תרד

1 מצקת קטנה - ציר ירקות (ניתן לוותר על ציר הירקות. במידה ומחליטים להשאיר - מוסיפים להקפצה בסעיף 3 בשלב התבלינים)

25 גרם חמאה

כף יין לבן יבש

 

לתיבול:

2 כפות שמן זית

קורט מלח ופלפל

יוגורט צאן 4.5% - 3 כפות לכל מנה (סה"כ 12 כפות)

 

אופן הכנה:

1. משרים את הבורגול במים פושרים כחצי שעה. מסננים את המים.

2. חותכים את השעועית לפרוסות של כ- 4 ס"מ. חולטים שתי דקות ומוצאים למי קרח.

3. מקפיצים במחבת עם מעט שמן זית: 2 סוגי פטריות, בצל, שעועית, זיתים, שום ובורגול למשך כדקה.

4. מוסיפים את היין, חמאה, מלח ופלפל ומערבבים היטב על  אש גבוהה. מכבים את האש ומוסיפים את הבייבי תרד.

 

הכנת הדג:

1. במחבת מחוממת מראש, עם קצת שמן זית, מניחים את הדג (צד העור על המחבת) כ- 2 דקות, על אש גבוהה.

2. בודקים את צבע העור. עד שמזהיב ופריך. הופכים את הדג ל-2 דקות נוספות על האש, עד שמוכן.

 

אופן הגשה:

בצלחת רחבה מורחים שכבת יוגורט דקה כבסיס, מניחים את הבורגול והירקות המוקפצים במרכז הצלחת ולבסוף מוסיפים את הדג.

 

המתכון באדיבות מרסיה כצמן, שפית מסעדת bariba - מטבח מודרני בריא.

 

עוד ב'מטבח של המחר':

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

הדבר החם הבא: כיריים אינדוקציה. לתכנן את זמן הבישול במקסימום בטיחות >> 

 

מתכונים נוספים:

מרק עדשים ובשר>>

מרק קרם בטטה>>

כדורי עוף בציפוי שומשום>>

שניצל עם פירה>>

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.