מתכון לעוף צלוי עם אננס ומאפה בטטות

 
עופות צלויים עם פרוסות אננס ומאפה בטטות בזיגוג מייפל
עופות צלויים עם פרוסות אננס ומאפה בטטות בזיגוג מייפל צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 18:20 04/02/2011

עופות צלויים ברוטב סויה עם פלחי אננס ומאפה בטטה ברוטב חריף מתוק של מייפל וצ'ילי

 
 
 
 
 

מצרכים: 

2 עופות טריים

1 אננס טרי

4\3 כוס מיץ אננס

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

2שיני שום כתושות

3 כפות חומץ בלסמי

2 כפות רוטב סויה

2 כפות סוכר חום

3 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • קולפים את האננס וחותכים לטבעות. את המיץ הניגר שומרים.
  • מערבבים את המיץ, סוכר, ג'ינג'ר, סויה, חומץ בלסמי, שמן, מלח ופלפל.
  • משרים את העופות בתערובת למשך מספר שעות.
  • מניחים עת עופות בתבנית צלייה גדולה ומסביב את טבעות האננס. יוצקים מעל את הרוטב.
  • צולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 45 דקות. מידי פעם משקים את העוף בנוזלים.
  • מניחים טבעות אננס על כל עוף וממשיכים לצלות עוד 15 דקות.
  • מוציאים מהתנור ומגישים.

 

תוספת: מאפה בטטות עם מייפל

 

מצרכים: 

3 בטטות

2 בצלים קלופים

5 שיני שום לא קלופות

3 כפות סירופ מייפל אמיתי

שליש כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט שבבי צ'ילי יבשים

3 ביצים

4כפות קמח תופח

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד דק

 

אופן הכנה:

  • עוטפים את הבטטות, השום והבצל בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות כשעה.
  • מוציאים את הבטטות, השום והבצל האפויים מהתנור.
  • מועכים את כל הבטטות, שום והבצל למחית חלקה לגמרי, מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים לתערובת חלקה במעבד מזון.
  • משמנים תבנית בשמן זית ויוצקים לתוכה את התערובת.
  • אופים בחום של 180 מעלות כשעה.

 

רוצים לראות איך אהרוני הכין את המנה? צפו בתכנית המלאה

 

עוד מתכוני בשר מעולים:

קובה ירושלמי

קבב רומני עם רוטב שום וצ'יפס

רולדת בשר עם פטריות

ביסוני מלאווח עם נקניקיות

מתכון למפרום

מתכון לחמין - צ'ולנט

גלילות חזה עוף ממולאות

שיפודי נקניקיות לילדים

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.