ביקורת מסעדה - ויקי כריסטינה

 
מושקעת ורומנטית עם אווירה של טבע. מסעדת ויקי כריסטינה
מושקעת ורומנטית עם אווירה של טבע. מסעדת ויקי כריסטינה צילום: ברק ברודו
 
עודכן 16:47 29/01/2011

הוא שומר (חלקית) על כשרות ולא שותה אלכוהול, היא מעדיפה פירות ים וסנגריה. איך יגמר המפגש בין שני הקצוות שנפגשו במסעדת ויקי כריסטינה בת"א

 
 
 
 
 

"מתחם התחנה" בנוה צדק הוא אי של היסטוריה בתל-אביב, בו מתחבאות לא מעט פינות חמד בניחוח של חו"ל. אחת מפינות אלו היא ויקי כריסטינה, בר יינות ומסעדת טאפאס בסגנון ספרדי. מדובר בעצם בשילוב מנצח: ויקי היא מסעדת טאפאס הנפתחת בשעות הצהרים ובה יושבים הסועדים סביב שולחנות וכריסטינה היא בר יינות בישיבת בר גבוהה מסביב לגן פסלי פסיפס שעוצב בהשראת פארק גואל המפורסם בברצלונה, הנפתח רק לקראת הערב. בשני המקומות התפריט זהה, אך ההבדל באווירה.

 

מאחר ואני ובעלי ברק הגענו בערב, ישבנו בכריסטינה בתאורה רומנטית וכבר עם הגענו הבנו שמדובר במקום מושקע: הברים המעוצבים מקושטים בפסיפס והשולחנות הגבוהים מוקמו במרחב ואפשרו "לנשום" בניגוד למסעדות וברים רבים בתל-אביב המשדרים צפיפות ועומס. בנוסף, על אף שחלק מהמתחם כוסה באוהל לכבוד החורף, עדיין שמר המקום על אווירה של טבע שאינה אופיינית לרוב ברי היין בתל-אביב.

 
הטעם מעולה, המראה קצת פחות. סלט תפוחי אדמה עם סלמון
הטעם מעולה, המראה קצת פחות. סלט תפוחי אדמה עם סלמון צילום: ברק ברודו

אתגר קולינרי

בעלי ואני לא פעם מהווים אתגר למסעדות: הוא אינו מערבב בשר וחלב ואינו אוכל שרצים או בשר לבן ואנוכי רגישה לרוב מוצרי חלב הבקר. בויקי כריסטינה מצאנו מגוון טאפאס עם מנות שיתאימו גם לצמחונים, גם לחובבי הבשר וגם לאנשים שרק באו לשתות עם חברים ורוצים משהו מעניין לנשנש ליד. חשוב לציין שהמנות הן קטנות (בכל זאת, טאפאס), כך שיש לקחת בחשבון שנדרשות לפחות 2-3 מנות לאדם בשביל לקרוא לזה ארוחה.

 

פרט להיותו שומר כשרות חלקית (המקום אינו כשר), הוא אינו שותה אלכוהול, כך שתפריט היינות הכולל לא פחות מ-120 סוגי יין מכל קצוות תבל בוזבז עליו. החלטתי גם אני שלא אשתה יין והתענגתי על סנגריה מרעננת (42/79) בין המנות השונות.

 

איננו חובבי סלטים גדולים אז מהסלטים בחרנו לטעום סלט תפוחי אדמה שלווה עם איולי חזרת, בצל ירוק וסלמון בעישון ביתי (28 ש"ח). למרות המראה הסתמי וחוסר החריפות (בהחלט היה אפשר להוסיף עוד איולי חזרת), הסלט התברר כטעים ומרענן והסלמון המעושן הותיר רושם, מה שגרם לנו בהמשך להזמין אותו בנפרד לצד בצל ירוק צרוב ושמנת חמוצה (39 ש"ח), החלטה עליה לא התחרטנו כלל. בניגוד לטעם הסלמון המעושן השמנוני אליו אנו רגילים, כאן מדובר בעישון ביתי איכותי של נתח סלמון שלם שמשאיר את הדג מעודן והופך אותו לחוויה אמתית.

 
חוויה טעימה ומיוחדת. סלמון מעושן לצד בצל ירוק צרוב ושמנת חמוצה
חוויה טעימה ומיוחדת. סלמון מעושן לצד בצל ירוק צרוב ושמנת חמוצה צילום : ברק ברודו
 

קטנה ושובבה

הסלט ודג דרשו לצידם כמובן לחם, ולחם הבית הגיע לשולחננו חם מהתנור וללא טעמי לוואי של הקפאה (תופעה נפוצה מדי במסעדות), לצד קערית של עגבניות מרוסקות, שום ופלפל (9 ש"ח). על אף היותה מנה קטנה, גבינת הבושה המטוגנת בציפוי פריך על ריבת בצל ורוטב עגבניות פיקנטי (25 ש"ח) היא תענוג לכל חובב גבינות בשלות ופשע קטן לכל בחורה בדיאטה.

 
חם ופריך לצד קערית של עגבניות מרוסקות בתיבול עדין
חם ופריך לצד קערית של עגבניות מרוסקות בתיבול עדין צילום : ברק ברודו
 
 
ללא רבב. צדפות עם רוטב יין לבן וירקות שורש
ללא רבב. צדפות עם רוטב יין לבן וירקות שורש צילום: ברק ברודו

ההצלחה של הערב 

מנת הסינטה בה חשקנו אזלה (משונה בהתחשב בשעה המוקדמת של הערב), אז החלטנו לדבוק במנות הדגים ופירות הים. שתי מנות הוזמנו, צדפות טריות ביין לבן, שום, שמן זית וירקות שורש (38 ש"ח) שעל אף גודלה הצנוע היתה מפנקת והצדפות היו עשויות ללא רבב. מרקמן היה נימוח והרוטב החמיא להן בדיוק בלי להשתלט יתר על המידה. המנה השנייה הייתה פילה דג ים צרוב על הפלנצ'ה מוגש על תבשיל תרד, גרגרי חומוס ועגבניות (44 ש"ח) שהיה מבחינת האיש שלצידי ההצלחה של הערב. הדג היה עשוי במידה הנכונה והתבשיל החמצמץ זכה לתשואות.

 

עדיין לא שבענו (מנות טאפאס קטנות, כאמור) אז עזרתי אומץ והזמנתי אחת מהמנות המיוחדות - צוואר לבן מעושן על הגריל עם שמן צ'ילי, סילאן והדרים (39 ש"ח). במילה אחת: לוהט. החריפות העזה מתאימה רק לחובבי החריף הקשים ודווקא חבל שהבשר המעולה טבע לו בשמן הצ'ילי שהשתלט על הטעם המעושן של צוואר הבקר הנמוך. הרוטב היה מתקתק אבל כאמור - עודף החריפות עשה אותו לקצת יותר מדי לוהט.

 
פילה דג ים צרוב עם תבשיל תרד וגרגירי חומוס
פילה דג ים צרוב עם תבשיל תרד וגרגירי חומוס צילום : ברק ברודו
 

חגיגת טעמים מתוקה

כשנראה שטעמנו מהכל מה שנראה לנו מעניין עברנו לקינוחים. מנה מיוחדת שלא כדאי לוותר עליה היא אגס ביין עם גבינה כחולה (28 שקלים), חגיגת טעמים ומרקמים שמילאה בדיוק את קיבת הקינוחים. בנוסף, הזמנו קסטה - פרורי טוויל עם מוס שוקולד בציפוי שוקולד (27 שקלים) וקרם קטלאן (21 שקלים) המוגש בדרך כלל עם בננות (שביקשנו להסיר).

 

הקסטה הכילה מוס שוקולד שמנתי סמיך שלמראה הבעות פניו של בן-הזוג גם אני העזתי לטעום (על אף הרגישות) והכפית שאכלתי גרמה לי לשנאה מחודשת לאותה רגישות לחלב בקר ומוצריו. מנת הקסטה הייתה שוקולדית וקרמית אך מרענת ומתוקה בדיוק במידה הנכונה. קרם הקטאלן, גירסה ספרדית לקרם הברולה הצרפתי, אמנם היה מעניין אך התקשה להתחרות בקסטה ונעלם בצלה. אולי חובבי הבננות היו נהנים מהמנה במלואה יותר.

 
שוקולדית, קרמית ומתוקה בדיוק במידה. קסטה - מוס שוקולד עם פירורי טוויל
שוקולדית, קרמית ומתוקה בדיוק במידה. קסטה - מוס שוקולד עם פירורי טוויל צילום : ברק ברודו
 

פינת חו"ל מקומית 

לסיכום, מדובר במקום שבהחלט נראית בו ההשקעה החל מהעיצוב וכלה במנות המעניינות והמקוריות. חשוב לזכור שלא מדובר במסעדה ממש ואם חשקה נפשכם בהתפרעות קולינרית, ויקי כריסטינה תאכזב אתכם מעט (ותעלה לכם הרבה). לעומת זאת, אם אתם מעוניינים במנה מעניינת או שתיים (או שלוש) לצד כוס יין וחברה טובה, ויקי כריסטינה היא פינת חו"ל מקומית המתאימה לערב חברים, דייט או אירוע קטן.

 

ויקי כריסטינה

מתחם התחנה, מבנה 17

תל אביב

טלפון: 057-9444144

 

בדירוג שלנו: ארבעה וחצי כובעי שף מתוך חמישה

 
עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.