מתכון למרק עדשים ובטטה

הדפס
 
חורף חם - מרק עדשים סמיך עם בטטות  ותפוח אדמה
חורף חם - מרק עדשים סמיך עם בטטות ותפוח אדמה צילום: אנטולי מיכאלו
 
עודכן 09:43 30/01/2011

כשהגשם בחוץ לא מפסיק לרדת, אין כמו מרק סמיך ומנחם שמשלב את מתקתקות הבטטה עם המרקם המיוחד של העדשים והעושר שהשמנת המתוקה מוסיפה

 

מצרכים:

1/4 כוס שמן זית

1 בצל קצוץ

1 גזר פרוס

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

1 בטטה חתוכה לקוביות

200 גרם עדשים כתומות

חופן פטרוזיליה קצוצה

2 כפות אבקת מרק עוף

1.5-2 ליטר מים לכיסוי

תבלינים לפי הטעם: פלפל לבן, כורכום, כמון, מלח, סומק

1 מיכל שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

  • שמים את שמן הזית, הבצל, הגזר, תפוח האדמה והבטטה בסיר ומטגנים עד להשחמה.
  • מוסיפים עדשים כתומות, פטרוזיליה, אבקת מרק עוף, תבלינים ומים ומבשלים כחצי שעה.
  • טוחנים את המרק במעבד מזון או ב"סטיק".
  • מוסיפים מיכל שמנת מתוקה ומערבבים.

 

המתכון באדיבות קפה עלמה ביפו, המגיש מרק מיוחד של עדשים ובטטה במחיר 29 ש"ח, כולל מנת לחם וחמאה.

 

מחפשים עוד מתכוני מרקים? נסו את אלה:

מרק סולת עם עגבניות

מרק כתום

מרק עגבניות עם שעועית

מרק ירקות עם גריסים

מרק אפונה ופלפל שיפקה

מרק עדשים עם קוביות בשר

מרק עדשים טורקי

לכל מתכוני המרקים >>

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.