מתכון לעוגיות חמאת בוטנים

 
נימוחות, ממכרות ומלאות בהפתעות קטנות ומתוקות
נימוחות, ממכרות ומלאות בהפתעות קטנות ומתוקות צילום: יסמין חאג'
 
עודכן 07:44 31/01/2011

הילדים ישמחו לקחת אותן לבית הספר או לגן והמבוגרים ינשנשו אותן לצד הקפה. עוגיות חמאת בוטנים מנוקדות עם שוקולד צ'יפס

 
 
 
 
 

איך נולדות עוגיות משודרגות? פשוט מאוד. קצת קמח, סוכר, אבקת אפייה, שוקולד או כל טעם אחר והרבה קסם אישי. אני לקחתי מתכון של אמא שלי והוספתי לו שידרוג קטן. 

 

אי שם עמוק במזווה שכבה לה קופסת חמאת בוטנים והחלטתי שצריך למצוא בשבילה שימוש הולם. זה מה שקרה לחמאת הבוטנים, שאין לי שמץ של מושג איך, אבל היא מצאה את עצמה מיותמת זמן מה.

 

העוגיות הללו נהדרות לצד קפה או חלב, אפשר לתת אותן לילדים כקינוח בארוחת עשר בבית הספר או בגן והם יהנו מהן מאוד. קל להכין והן לא לוקחות הרבה זמן. בקיצור - שווה ביותר. יאללה, לעבודה.

 

עוגיות חמאת בוטנים

הכמות: כ- 20 עוגיות משגעות

 

לבצק העוגיות:
1/4 1 כוסות קמח
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
50 גרם חמאה רכה
4 כפות שמן צמחי

1 כוס חמאת בוטנים
1/2 כוס סוכר (לבן, חום או חצי-חצי)
1 ביצה בטמ"פ החדר

1 כף חלב
1 כפית תמצית וניל
 
אופציונאלי:
שוקולד צ'יפס (לפי הטעם)

חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים (לא חלקה)

 

אופן הכנה:

  • מניחים בקערה את כל המצרכים היבשים (חוץ מהסוכר), מערבבים ומניחים בצד. נחזור אליהם בהמשך.

 

 
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה צילום : יסמין חאג'
 
  • אם עד עכשיו אמא שלי השתמשה בחמאת בוטנים חלקה, אז אני החלטתי לקחת את כל העסק צעד אחד קדימה והשתמשתי בחמאת בוטנים עם שבבי בוטנים בפנים. העוגיות מקבלות פריכות מיוחדת מבחוץ ופנים רך עם שבבים טעימים. אם אתם ממש מרחיקי לכת, אגב, אפשר להשתמש גם בשוקולד צ'יפס, זה יהיה נהדר. חמאת בוטנים ושוקולד תמיד הולכים יחד.

 

 
שדרוג מיוחד - חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים בפנים
שדרוג מיוחד - חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים בפנים צילום : יסמין חאג'
 
  • בקערה אחרת מוסיפים את החמאה הרכה, השמן וחמאת הבוטנים. השתמשו במטרפה וערבבו היטב עד שתגיעו למעין מרקם קרמי (אם אתם מתעצלים, אתם מוזמנים להשתמש במיקסר בעזרת וו גיטרה). 

 

 
מערבבים את המצרכים עד שמגיעים למרקם קרמי
מערבבים את המצרכים עד שמגיעים למרקם קרמי צילום : יסמין חאג'
 
  • מוסיפים לקרם את הסוכר. אפשר להשתמש רק בסוג אחד, אבל ממש טעים לשלב בין סוכר חום ללבן. שימו לב, מדובר ב-1/2 כוס סוכר בלבד והעוגיה יוצאת מתוקה אך לא מדי. אם אתם בונים על עוגיה ממש מתוקה - השתמשו בכוס של סוכר.
  • מקציפים את התערובת היטב במשך דקה. חשוב לעבוד מהר (אבל לא להגזים, שחלילה לא יעוף לכל הכיוונים) כדי לקבל קרם רך ואוורירי. לאחר מכן מוסיפים לתערובת את הביצה. אני ממליצה ללכת על בטוח ולפתוח אותה בתוך כוס חד-פעמית ורק לאחר מכן להכניס לתערובת, כך תמנעו מבעיות. חוזרים שוב להקציף את התערובת היטב.

 

 
כדאי לשלב בין סוכר חום לסוכר לבן
כדאי לשלב בין סוכר חום לסוכר לבן צילום : יסמין חאג'
 
  • אחרי שהתערובת תפסה קצת נפח אפשר להוסיף לה את שאר המצרכים: חלב ותמצית וניל. מקציפים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. התערובת מוכנה. אפשר לראות שהמרקם רק ואוורירי, אבל בכל זאת יציב. אם תשתמשו בחמאת בוטנים חלקה המרקם ייצא אוורירי עוד יותר.
  • מוסיפים את התערובת היבשה שהשארנו בצד בתחילת העבודה לקערת הרטובים. אם אתם חוששים להתלכלך, אפשר להשתמש בלקקן או כף עץ, ורק לקראת הסוף כשיהיה צורך לאחד את כל החומרים יחדיו לעבור לידיים. הבצק לא דביק, הוא ידידותי מאוד וקל לעבודה, אל תפחדו.

 

 
מאחדים את החומרים הרטובים והיבשים
מאחדים את החומרים הרטובים והיבשים צילום : יסמין חאג'
 
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומתחילים בעבודה. לוקחים כפית גלידה או סתם כפית ודוחסים לתוכה בצק כדי ליצור כדורי בצק. מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים אחד מין השני. רואים איזה יופי? ממש כמו דוגמנים חתיכים. בעזרת האצבעות מועכים אותם טיפה.

 

 
יוצרים עוגיות עגולות בעזרת כפית גלידה
יוצרים עוגיות עגולות בעזרת כפית גלידה צילום : יסמין חאג'
 
  • מכניסים לתנור ל 8-10 דקות. תזהרו לא לאפות אותן יתר על המידה. העוגיות עלולות להראות לא מוכנות, אבל הן כן. זכרו - עוגיות יבשות זה לא טעים. אגב, העוגיות טעימות אפילו יותר בבוקר למחרת עם החלב או הקפה של הבוקר. יאמי.

 

 
הקפידו להוציא את העוגיות מהתנור בזמן, אחרת הן תתייבשנה
הקפידו להוציא את העוגיות מהתנור בזמן, אחרת הן תתייבשנה צילום : יסמין חאג'
 
 
עוד כתבות במדור סוויט 16
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.