מתכון לעוגת לימון

 
נהדר לפתוח איתה את הבוקר - עוגת לימון נימוחה עם סירופ לימוני
נהדר לפתוח איתה את הבוקר - עוגת לימון נימוחה עם סירופ לימוני צילום: יח"צ
 
עודכן 08:02 02/02/2011

ימי החורף הם הזדמנות מצוינת לנצל את הלימון שנמצא עכשיו בשפע ולהכין ממנו עוגה רכה ועסיסית עם סירופ לימוני מעל

 
 
 
 
 

מצרכים:

270 גרם חמאה

2 וחצי כוסות סוכר

5 ביצים

3 כוסות קמח מנופה

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1 ורבע כוסות חלב

שליש כוס מיץ לימון

גרידת לימון משני לימונים

כוס סירופ לימון (מתכון למטה)

 

אופן הכנה:

  • מערבלים את החמאה, הסוכר והביצים עד לתערובת אחידה ותפוחה.
  • מערבבים את החומרים היבשים (קמח, א.אפייה ומלח) ומוסיפים לקערת הערבול.
  • מוסיפים חלב, מיץ לימון וגרידת לימון ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
  • מעבירים לתבנית בגודל 30*30 ואופים כ-35 דקות.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור ועדיין חמה מרטיבים עם סירופ הלימון.

 

סירופ לימון

 

מצרכים:

200 גרם סוכר

120 מי"ל מיץ לימון

 

  • מבשלים עד שהנוזל רותח ומקררים.

 

המתכון באדיבות בן עמי ברתיני שביט לקונדיטורית "בן עמי" שמתחדשת ומעבירה את סניף הדגל בתל אביב לרחוב נחמני 21 בכיכר אלברט.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

מעמולים במילוי תמרים

מלבי מוקצף עם קדאיף

כדורי נוטלה עם חלבה ותמרים

קאפקייקס שוקולד עם הפתעה

עוגיות קרמל ממכרות

עוגת שוקולד מטריפה

עוגת תפוזים גבוהה

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.