מתכון לנזיד שעועית עם ירקות שורש

 
נהדר לימים הקרים שבדרך - נזיד שעועית עשיר בטעמים וניחוחות
נהדר לימים הקרים שבדרך - נזיד שעועית עשיר בטעמים וניחוחות צילום: דן פרץ
 
עודכן 09:42 01/02/2011

לצד אורז לבן או פירה - תבשיל שעועית לבנה עם קוביות תפוחי אדמה, גזר, עלי מנגולד ורוטב עגבניות עשיר

 
 
 
 
 

מצרכים: 

250 גרם שעועית לבנה שהושרתה במים למשך הלילה

2 גזרים קלופים

1 קולורבי קלוף

1 ראש סלרי קלוף

1 ראש פטרוזיליה קלוף

1 בצל קלוף

2 תפוחי אדמה קלופים

4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות (ניתן להשתמש גם בעגבניות קלופות מקופסת שימורים)

פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

100 גרם רסק עגבניות

כוס עלי מנגולד חלוטים

8 שיני שום קצוצות

2 כפות פפריקה אדומה

כף גדושה פלפל צ'ומה

5 כפות שמן זית איכותי

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן הכנה:                                                  

  • מבשלים את השעועית בליטר וחצי מים למשך שעה ורבע עד להתרככותה.
  • בסיר נפרד, מטגנים בשלוש כפות שמן זית את שיני השום, מוסיפים את קוביות הפלפל, קוביות העגבניות, רסק העגבניות וממשיכים לטגן מספר דקות.
  • מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, את הפפריקה, פלפל צ'ומה, מלח פלפל ומבשלים כ 10 דקות.
  • מוסיפים לסיר את השעועית שהתרככה עם מחצית מכמות הנוזלים וממשיכים לבשל כרבע שעה.
  • חותכים את הגזר, הקולורבי, ראש הסלרי, ראש הפטרוזיליה, הבצל ותפוח האדמה לקוביות קטנות.
  • במחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומוסיפים את קוביות הירקות. מרככים את הירקות במחבת, אם יש צורך מוסיפים 4 כפות מים רותחים.
  • מוסיפים את ירקות השורש לנזיד העגבניות והשעועית וממשיכים לבשל כרבע שעה.
  • מגישים בקעריות אישיות עם מעט עלי מנגולד, בתוספת לחם או אורז לבן קלאסי.

 

המתכון באדיבות שפית בל קפצן ל"סוגת".

 

עוד מתכונים מעולים:

תבשיל אורז חגיגי

ביסוני מלאווח עם נקניקיות

מתכון למפרום

מתכון לחמין - צ'ולנט

גלילות חזה עוף ממולאות

שיפודי נקניקיות לילדים

כרובית במילוי בשר טחון

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.