מתכון לפאי מוס תותים מרשים

 
פיתוי אדום ומתוק - פאי מוס תותים עם בצק פריך וציפוי פירות
פיתוי אדום ומתוק - פאי מוס תותים עם בצק פריך וציפוי פירות צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 22:39 02/02/2011

עונת התותים בשיאה וחיהל'ה החליטה לעשות כבוד לפרי האדום ולהכין פאי מרשים וצבעוני שמשלב בצק פריך עם מוס תותים ופרוסות קיוי ותות

 
 
 
 
 

עונת התותים בעיצומה ואני כל כך אוהבת תותים. בקיץ אני ממש בבעיה שאין בארצנו הקטנטונת תותים טריים. בקיץ האחרון התגברתי על הבעיה משום שביקרתי בקנדה לרגל נישואיי בתי ושם התותים גדלים כל השנה. גדולים, מתוקים ויפים. אז הם נראו לי אף יפים יותר ופיציתי את עצמי על החוסר בארץ וכל הזמן קניתי מהאדום היפה הזה. כאשר שבתי ארצה כמובן שלא היה וכשכבר היה המחיר היה בשמים.

 

כעת יש שפע ואני מרבה להשתמש בתותים בווריאציות שונות ומטבע הדברים הגיע הזמן גם לעוגת תותים ולא סתם עוגה אלא פאי מוס תותים עם מרכיבים מעניינים כבננה, אך מי שאינו אוהב יכול להסירה. ציינתי להשתמש ביוגורט ולרסק במעבד מזון עם התותים והבננות, אך ניתן להשתמש ביוגורט תות ולרסק רק את הבננות.

 

שיוויתי לעוגה צורה נאה יותר על ידי קישוט עם פירות והפאי עצמו מקושט בשוליו בלבבות שהכנתי מדגם של לב קטן שיש במאגר החותכנים לעוגיות ,כל ההסברים המפורטים במתכון למטה.

 
ממלאים בשעועית עד לשוליים
ממלאים בשעועית עד לשוליים צילום: חיה אילונה דר

פאי מוס תותים

תבנית פאי 26

 

מצרכים לבצק פריך:

150 גרם חמאה קרה

100 גרם אבקת סוכר

300 גרם קמח / 2 כוסות

גרד מלימון שלם

טיפות וניל / חצי כפית משחת וניל

ביצה

2 כפות מים קרים (לפי הצורך)

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, סוכר, גרד לימון וביצה.
  • מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבל רק עד שהבצק מתאחד.
  • עוטפים בניילון נצמד, משטחים מעט עם מערוך ומכניסים למקרר ל-20 דקות.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול גדול יותר מקוטר התבנית.
  • מניחים את הבצק על התבנית, מהדקים על השוליים וחותכים את השאריות.
  • יוצרים מהשאריות לבבות בעזרת חותכן קטן של עוגיות.
  • מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה, מדביקים את הלבבות ומברישים גם אותן.
  • מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  • מוציאים, מניחים על הבצק ניילון נצמד/נייר כסף/נייר אפייה וממלאים בשעועית או חומוס עד לשוליים.
  • אופים 20 דקות, מוציאים, מקררים מעט ומסירים את הנייר והשעועית.
  • אופים עוד 15 דקות ומצננים.

  

מצרכים למוס:

שקית ג'לטין תות

כוס מים רותחים

2 בננות

1 יוגורט + 6 תותי שדה

כוס תותי שדה חתוכים

2 סוכר וניל

250 גרם שמנת מתוקה מוקצפת

 

לציפוי:

תותים

קיוי

קצפת מחצי שמנת מתוקה

ריבת משמשים

 

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערה את הג'לטין עם המים הרותחים במשך 2 דקות רצופות עד המסה מוחלטת.
  • מעבירים למקפיא למשך 20 דקות ומערבבים מידי פעם.
  • שמים בבלנדר/מעבד מזון את 6 התותים, הבננות והיוגורט ומערבלים היטב.
  • מעבירים לקערה, מוסיפים את הג'לי ומערבבים. מעבירים למקרר למשך 1/2 שעה.
  • מוציאים ומוסיפים פנימה כוס תותים ואת הקצפת מקפלים פנימה. יוצקים על הפאי ומקררים לפחות 4 שעות.
  • פורסים דק תותים ופירות נוספים לבחירה: קיוי,מנגו וכד' ומקשטים יפה את פני העוגה. מורחים על הפרי בעזרת מברשת מעט ריבת משמש שחיממנו להקלת המריחה ומשלבים קישוטי קצפת.
  • מצננים היטב את העוגה לפני חיתוכה.
 
כל הדרך אל עוגת התותים המושלמת
כל הדרך אל עוגת התותים המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.