לרדת בקטן: מחשבה בונה מציאות

 
תתכוננו לניחוח המענג של ריח החציל הקלוי
תתכוננו לניחוח המענג של ריח החציל הקלוי צילום: יונתן גוילי
 
עודכן 10:24 05/02/2011

אחרי תהליך ארוך של שינוי אורח חיים, נזכר השף "יונתן גוילי" בשיחה הראשונה שהביאה איתה את השינוי. וגם: מתכון לחצילים ברוטב טחינה

 
 
 
 
 

היום, לאחר תהליך כל כך ארוך, אני מנסה להסיק מסקנות - איך כל זה קרה לי. אני שואל את עצמי איך הגעתי למשקל של 180 ק"ג, איך הרשתי לעצמי להחשף ולהשתתף בתוכנית ריאליטי, לעמוד חצי ערום מול פני האומה.

 

שאלות אלה צצות בעיקר בימים בהם לא כל כך בא לי להתאמן או בימים קרים שלא תמיד נעים לצאת מתחת לפוך וללכת להשקיע אנרגיה ולהתאמץ (מחשבה של אדם שמן). דבר אחד אני זוכר, לפני שנה וחצי ישבנו אסתר ואני בעוד ערב שקט ורווי מזונות לא בריאים בביתנו שבחיפה והתפתחה שיחה מעניינת. החלטנו לשוטט לנו בדימיון ולתאר אחד לשניה מה היינו רוצים שיקרה בעתיד הלא רחוק.

 

אסתר תיארה לי איך בעוד שנה היא צועדת מתחת לחופה, לעומת זאת אני (היותר יציב על הקרקע מבינינו) שיתפתי אותה ברעיון שהייתי רוצה להופיע בטלוויזיה ולקיים את הדבר הכי חשוב לי בעולם והוא להסב לסבתי (שתחייה) הרבה אושר ושמחה, מן מקום כזה להיות גאה בי.

 

מה חלמנו ואיך דימינו בכלל לא רלוונטי כרגע. הסיבה שאני משתף אתכם בכך היא שביום ההוא, שבו אסתר ואני ישבנו ובנינו מחשבה, לא באמת האמנו שדבר כזה יכול לקרות לנו. זה היה כמו סיפור מהאגדות לשנינו, האמת היא שממש לא חשבתי שאני אופיע על מסכי הטלוויזיה של כל בית בישראל למשך מספר חודשים, בכל ערב ובכל יום ראשון.

 

אך משהו בדו-שיח נוצר, משהו בתת-מודע או שמא במודעות רבה כזו שהתחלנו לכוון את עצמנו אליו, היום בעקבות התהליך אני מוביל את חיי אך ורק דרך דברים שאני מאמין בהם באמת, וזה כי אני לא צריך להתפשר יותר. כשאתה שמן מאד אתה מתפשר על הכל, על בגדים, על בילויים, על אוכל - בוחר בדרך הקלה. 

 

המחשבות והשאיפות שלי היום כבר לא נחסמות ע"י שכבות של שומן ועצב אלא הן ממהרות לפרוץ החוצה לעולם ולהתחיל לבנות מגדלים ועתיד, כי רק ככה ניתן להתקדם. אם הפסקתם לחלום, הפסקתם להיות.

  

הרבה זמן הוא לא קיבל את מקומו הראוי בטור שלי ואני מרגיש כי הזנחתי אותו מעט, אבל בתהליך ההרזיה שלי הוא מלווה אותי כחבר צמוד (למרות שיש לי רגישות בעור אליו, אני סובל בשקט) - החציל.

 
חציל קלוי עם עגבניות וטחינה
חציל קלוי עם עגבניות וטחינה צילום: יונתן גוילי

חציל בטחינה ספיישל

 

מצרכים:

2 חצילים בלאדי

פחית עגבניות חתוכות מרוסקות\קוביות

3 שיני שום כתושות

מלח גס

פלפל שחור גרוס

פפריקה מתוקה

פטרוזיליה קצוצה

4 כפות טחינה גולמית מלאה

מיץ מלימון שלם

מים קרים

 

אופן הכנה: 

  • קולים את החצילים בתנור בחום גבוה עד שהם רכים.
  • מקלפים את קליפת החצילים אך משאירים את ראשו של חציל אחד.
  • בתבנית חסינת חום מניחים את החצילים כאשר הראש בולט כלפי מעלה ומשטחים את שאר בשר החציל בתבנית.
  • מפזרים שום כתוש ואת העגבניות ומתבלים במלח ופלפל.
  • בקערה מכינים טחינה: שמים 4 כפות טחינה גולמית, מלח ופלפל ומוסיפים לימון שלם סחוט. מתחילים לערבב ובהדרגה מוסיפים מים קרים. טורפים עד קבלת מסה אחידה וחלקה.
  • זולפים את הטחינה מעל לעגבניות והחציל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 8-12 דקות עד אשר הטחינה מתקשה מעט.
  • מוציאים מהתנור ומפזרים מעל פטרוזיליה ופפריקה מתוקה קצוצה .מגישים חם.

 

פספסתם את הטורים הקודמים של יונתן? בואו להתענג על:

מתכון לפשטידת ברוקולי

מתכון לחומוס מעדשים כתומות

מתכון לשקשוקה מוקרמת לייט

מתכון לנודלס מוקפץ עם עוף וירקות

מתכון לבלינצ'ס במילוי גבינה מתוקה

מתכון לשיפודי בשר עם פירה כרובית

מתכון למרק מינסטרונה לייט

מתכון לבורקס לייט עם סלט וטחינה אדומה

 

לפייסבוק של יונתן גוילי

 

בואו להכיר את יונתן גוילי ואסתר חיות 

 
עוד כתבות במדור לרדת בקטן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.