מתכון לאנטיפסטי עם רוטב ויניגרט

 
גם בימי החורף הקרים נחשב האנטיפסטי לאחד המאכלים הפופולאריים
גם בימי החורף הקרים נחשב האנטיפסטי לאחד המאכלים הפופולאריים צילום: יח"צ
 
עודכן 07:54 08/02/2011

תוספת צבעונית לצד מנת בשר, סלט מפנק או מתאבן לפני הארוחה - אנטיפסטי משודרג עם לבנה ורוטב ויניגרט דבש

 
 
 
 
 

ויניגרט דבש:

כף דבש

40 מי'ל חומץ בלסמי

8 גרם שום כתוש טרי

60 מי'ל מיץ לימון

כף חרדל חלק

מעט מלח

פלפל שחור גרוס

כוס שמן זית           

 

אנטיפסטי: 

עלי חסה ותערובת עלי ובייבי
חציל קלוי 
3 כפות שמן זית

שליש כוס יין לבן
פלפל קלוי
120 גרם גבינת לבנה 
8 פטריות
חופן צנוברים
60 מי'ל ויניגרט דבש (אופן הכנה בנפרד)           

 

אופן הכנה:

  • ויניגרט: מערבבים היטב את כל החומרים פרט לשמן.
  • מוסיפים מעט מהשמן וטורפים היטב.
  • ממשיכים לטרוף את התערובת תוך כדי הוספת השמן, עד לקבלת רוטב אחיד.

 

סלט אנטיפסטי ולבנה:

  • שמים מעט שמן זית במחבת ומטגנים בה את הפטריות עד להשחמה קלה. מוסיפים את השום הכתוש ולפני שהוא משחים מוסיפים את היין הלבן.
  • מוסיפים את החצילים, הפלפלים הקלויים והצנוברים וממשיכים לחמם על אש קטנה עד התאדות כמעט מלאה של הנוזלים. מכבים את האש.
  • מתבלים את החסה והעלים ברוטב הויניגרט, ומסדרים בצורת פירמידה. מזלפים מלמעלה לבנה, בעזרת כפית יוצרים גומה בלבנה וזולפים בה מעט שמן זית ומעט צנוברים קלויים. מאבקים במעט זעתר.
  • מסדרים את החצילים מסביב, מוסיפים את הפלפלים ולבסוף הפטריות והצנוברים באופן שווה על הסלט.

 

המתכון באדיבות רשת קפה מנדרין.

 

מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:

סלטים טריפוליטאים

המדריך להנבטה ביתית

3 דרכים להכנת סלט סלק

סלט קוסקוס מלא עם טופו

מתכון לסלט קינואה עם שקדים וחמוציות

מתכון לסלט עוף עם שומשום

 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.