מתכון לספגטי עם אנשובי וזיתים

 
ספגטיני עם אנשובי וזיתים שחורים
ספגטיני עם אנשובי וזיתים שחורים צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 17:21 07/02/2011

גרסה מיוחדת לספגטי עם רצועות אנשובי, זיתי קלמטה, שום וגבינת פרמזן

 
 
 
 
 

מצרכים: 

500 גרם ספגטי דקיקים 

50 גרם חמאה

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

3 עלי מרווה

1 פלפל אדום חריף, יבש, קצוץ

6 פילה אנשובי במלח מושרה במי קרח

12 זיתי קלמטה שחורים מגולענים וקצוצים דק מאוד

פלפל שחור טחון טרי

כ-20 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות רוחב דקות

5 כפות גבינת פרמזן מגוררת דק

1/2 כוס פירורי פנקו

 

אופן הכנה: 

  • מבשלים את הספגטי בסיר עם הרבה מי מלח.
  • מחממים את החמאה והשמן במחבת רחבה עם שום, מרווה ופלפל חריף.
  • מוסיפים את האנשובי (שהושרה כשחצי שעה במי קרח כדי להוריד את המליחות) ומפוררים אותם מעט עד שהם כמעט נמסים בשמן החם.
  • מוסיפים זיתים ופלפל שחור, מערבבים עוד דקה.
  • מוציאים את הפסטה המוכנה מהסיר, מסננים, מוסיפים אותה למחבת עם הזיתים והאנשובי ומערבבים היטב.
  • מורידים מהאש, מערבבים פנימה את הפרמזן ומפזרים מעל את רצועות עלי הבזיליקום.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכוני פסטה? נסו את אלה: 

מאפה פסטה וגבינות

פסטה פנה ברוטב עגבניות

קנלוני גבינות ובטטות

3 מתכונים להכנת לזניה

מתכון ללזנסקה - שילוב של מוסקה ולזניה

מתכון לקנלוני במילוי תרד וגבינות

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ובטטה

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ופטריות 

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני | פסטה, קטניות ואורז - יום ב'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.