מתכון לפסטה פטוצ'יני עם סרדינים פריכים

 
פטוציני עם סרדינים טריים
פטוציני עם סרדינים טריים צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 17:25 07/02/2011

פסטה פטוצ'יני עם נתחי סרדינים מטוגנים בציפוי פריך וצנוברים קלויים

 
 
 
 
 

מצרכים: 

12 סרדינים מנוקים 

400 גרם פסטה פטוצ'יני דקים

4\1 כוס שמן זית

4 פילה אנשובי במלח

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כף אורגנו טרי או יבש

1 בצל אדום קטן, קצוץ דק

1 פקעת שומר קצוצה גס

3 שיני שום קצוצות דק

1 כף קליפת לימון מגוררת

3 כפות מיץ לימון 

4 כפות שמיר קצוץ דק

4 כפות צנוברים קלויים

 

אופן הכנה: 

  • מקמחים את הסרדינים בשיכבה דקיקה של קמח.
  • מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מי מלח.
  • שמים שמן במחבת רחבה וכשהוא חם מכניסים פנימה את הסרדינים המקומחים קלות ומטגנים כדקה מכל צד.
  • מוציאים את הסרדינים מהמחבת, מניחים על נייר סופג.
  • מוסיפים למחבת שום, בצל, שומר ואנשובי (שהושרה במי קרח עדי להוריד את המליחות, וסונן) ומטגנים כחמש-שש דקות.
  • מוסיפים מיץ וקליפת לימון ומביאים לרתיחה.
  • מחזירים את הסרדינים למחבת ומערבבים בעדינות.
  • מסננים את הפסטה ומעבירים אותה לצלחת הגשה.
  • שמים על הפסטה את תערובת הסרדינים, מפזרים מעל צנוברים ושמיר ומגישים.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכוני פסטה? נסו את אלה: 

מאפה פסטה וגבינות

פסטה פנה ברוטב עגבניות

קנלוני גבינות ובטטות

3 מתכונים להכנת לזניה

מתכון ללזנסקה - שילוב של מוסקה ולזניה

מתכון לקנלוני במילוי תרד וגבינות

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ובטטה

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ופטריות 

 
עוד כתבות במדור אהרוני | פסטה, קטניות ואורז - יום ב'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.