מתכון למקרונ'ס במילוי פטל

 
הקפידו על כמות המצרכים ואופן ההכנה ותקבלו עוגיות מושלמות וטעימות להפליא
הקפידו על כמות המצרכים ואופן ההכנה ותקבלו עוגיות מושלמות וטעימות להפליא צילום: דניאל לילה
 
עודכן 13:43 08/02/2011

הן קטנות, שבריריות ויש להן צבע משגע - עוגיות סנדביץ' צרפתיות במילוי קרם פטל שיהפכו כל ארוחה לחגיגה לעיניים ולבטן

 
 
 
 
 

מצרכים:
105 גרם אבקת סוכר
65 גרם שקדים טחונים
50 גרם חלבון (חשוב לשקול על מנת לשמור על היחס בין המרכיבים)
10 גרם סוכר
צבע מאכל טבעי אדום

מצרכים למלית:
110 גרם ביצה
120 גרם סוכר
175 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (חשוב שתהיה רכה)
150 גרם פטל קפוא

50 גרם שקדים טחונים דק דק

אופן הכנה:

  • טוחנים יחד במעבד מזון את אבקת הסוכר והשקדים עד קבלת אבקה דקה מאוד.
  • מנפים את התערובת באמצעות מסננת דקה.
  • בקערה יבשה מקציפים את החלבון והסוכר לקצף יציב.
  • מקפלים אל תוך הקצף את תערובת השקדים. מוסיפים צבע מאכל ומקפלים קלות (מומלץ להוסיף את הצבע בהדרגה כדי להגיע לגוון הרצוי). יש לזכור כי הצבע עשוי לדהות מעט במהלך האפיה.
  • מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט או סיליקון, לאחר מכן מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזליפים עיגולים בקוטר של 1-2 ס"מ.  
  • אופים את המקרון בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות למשך 12 דקות.

 

הכנת המלית:

  • בבאן מרי מקציפים יחד את הביצה והסוכר עד לקבל קצף יציב.
  • מוסיפים את הפטל המומס, כשהקצף מגיע ל-60 מעלות מוסיפים את החמאה והשקדים הטחונים.
  • מצננים במקרר למשך 24 שעות.
  • מסדרים את המקרון לזוגות ובעזרת שק זילוף מזלפים את הקרם על הצד הפנימי של מקרון אחד וסוגרים עם הצד הפנימי של המקרון השני. 
  • שומרים בכלי אטום ומאכסנים במקרר.

 

המתכון באדיבות השף מוריס אפריאט מ"וינטאג'" קפה פטיסרי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

סופלה שוקולד ממכר

עוגת לימון מטריפה

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

מעמולים במילוי תמרים

מלבי מוקצף עם קדאיף

כדורי נוטלה עם חלבה ותמרים

קאפקייקס שוקולד עם הפתעה

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.