מתכון לתבשיל שעועית עם עגבניות

 
תבשיל שעועית ועגבניות
תבשיל שעועית ועגבניות צילום: מתוך התוכנית
 
עודכן 18:24 07/03/2011
ישראל אהרוני

תבשיל שעועית מיוחד עם עגבניות, ירקות שורש, גבינת פרמזן מותכת ופירורי לחם זהובים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעתיים | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

2 כוסות שעועית עין שחורה, מושרית במים למשך הלילה


1 בצל, חתוך לרבעים


3 שיני שום, מעוכות


עלי דפנה


1 גזר, חתוך לפיסות


2 גבעולי סלרי


3 כפות שמן זית


6 עלי מרווה


3 שיני שום, קצוצות


מים לכדי כיסוי


2 קופסאות עגבניות תמר קלופות


מלח, פלפל


1/2 כוס גבינת פרמזן


1/2 כוס פירורי לחם


 

אופן הכנה:

  • מכניסים את השעועית, הגזר והסלרי לסיר עם מים חמים ומבשלים כשעה, עד ריכוך מלא.
  • במחבת רחבה מטגנים במעט שמן את השום, הבצל והמרווה.
  • מרסקים גס את העגבניות.
  • יוצקים את העגבניות למחבת עם השום-בצל-מרווה ומבשלים 5 דקות. ממליחים ומפלפלים.
  • מסננים את השעועית והירקות ומעבירים לכלי חסין חום. (תבנית פיירקס למשל).
  • יוצקים את הרוטב על השעועית, מפזרים מעל את פירורי הלחם והגבינה.
  • מכסים בנייר כסף, ואופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות.
  • מורידים את נייר הכסף בעשר הדקות האחרונות.
 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה


לכל המתכונים מהתוכנית:

פול מצרי אורגינלי

צ'ילי קון-קרנה עסיסי

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני | פסטה, קטניות ואורז - יום ב'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.