מתכון לבראוניז שוקולד מושחתים

 
שחיתות מתוקה בביסים קטנים
שחיתות מתוקה בביסים קטנים צילום: נעמה פלד
 
עודכן 08:03 13/02/2011

סיפור שהתחיל במפגש עם אישה גדולה וצבעונית בהונג קונג הרחוקה, ונגמר עם מתכון מושחת לבראוניז שוקולד עם פקאנים

 
 
 
 
 

את המתכון לשחיתות הזו נתנה לי אליזט, אשה גדולה וצבעונית שפגשתי בהונג קונג. היא פיזרה את ילדיה בקינים זרים וגרה לה בבית פרטי, שעננת גראס מתוקה ריחפה מעליו תמיד. אליזט גרה לה בבית החלומות שלה עם כל מי שמוכן היה לאהוב אותה.

 

בדרך כלל מי שהסכים לאהוב אותה היו סטודנטים צעירים, מלוכסני עיניים, רזים, קטנים ויפים מאוד. הבריטי, שנחרד מהמפגש שלי עם מניפת הצבעים המהלכת והמעושנת הזו, שלדעתו הכניסה לי רק רעיונות רעים לראש, קרא למאהבים של אליזט "ויברטורים" בשל גודלה ובשל קוטנם.

 

הבטחתי לו שלא אתראה איתה ולא אקח ממנה אף דוגמה, אבל בימים הארוכים שבהם שהה בחו"ל הייתי מטיילת איתה ברחובות מבוקר עד ערב, אוכלת מה שבא לי במסעדות הכי שוות בלי שיסכימו שאשלם, מסתובבת בחורים הכי מרתקים של העיר ומרגישה חופשייה כפרפר.

 

במקור, הבראוניס האלה הכילו חומרים שגרמו לי לדבר שטויות, לצחוק נורא, לבכות, להבין כל מיני דברים ממש חשובים על עצמי, להישאר לישון בחדרים המכושפים של אליזט יומיים תמימים ולא לענות לבריטי המודאג לטלפונים. חסכתי לכם את הטובין הללו במתכון הזה, תאכלו סרטים במקומות אחרים.

 

לסיפור המלא על סבתא ליליאן, אליזט והבראוניז >>

 
משטחים את התערובת ואופים
משטחים את התערובת ואופים צילום: נעמה פלד

בראוניס שוקולד ופקאנים

תבנית מלבנית 27 על 33


מצרכים:

300 גרם שוקולד מריר מעולה ומלא עד גדותיו מוצקי קקאו

250 גרם חמאה

כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום בהיר

כפית תמצית וניל

כוס קטנה של אספרסו קר

4 ביצים

2 וחצי כוסות קמח

כוס פקאנים שבורים קלויים

 

אופן הכנה:

  • קולים את הפקאנים במחבת יבשה וכשהם מתקררים קוצצים או שוברים אותם.
  • מניחים מחבת על האש ובה מים עד חצי העומק. כאשר המים רותחים מכניסים לתוכה קערה חסינה ובתוכה ממיסים את השוקולד והחמאה, תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת תערובת חלקה.
  • מעבירים לקערת המיקסר את תערובת השוקולד.
  • מכניסים לקערה את הסוכר ומערבלים. מוסיפים את האספרסו, הוניל ואת הביצים אחת אחרי השניה.
  • מוסיפים את הקמח, מערבלים מעט ומכניסים את הפקאנים.
  • מעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
  • אופים בחום בינוני-נמוך במרכז התנור עד שהבראוניז מקבלים קרום קשה אך המרכז עדיין רך. שימו לב לא ליבש אותם.
  • אם רוצים להיות ממש מושחתים מחליפים את הפקאנים בדובדבנים מיובשים שהושרו כמה שעות בשרי או ברנדי. פלילי!

 
 
 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.