מתכון לקרואסון קלוי עם ארטישוקים

 
קרואסון קלוי עם מחית ארטישוקים
קרואסון קלוי עם מחית ארטישוקים צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 18:11 18/02/2011

מנה מפנקת של קרואסון חמאה קלוי בתנור עם גבינה מותכת ומילוי של מחית ארטישוקים

 
 
 
 
 

מצרכים:

4 קרואסונים

4 כפות גבינת פרמזן מגורדת

1 שקית לבבות ארטישוק קפואים, מופשרים היטב. חתוכים לרבעים

רבע כוס שמן זית

3 שיני שום מעוכות

5 עלי מרווה

1 בצל קצוץ דק

מלח

פלפל  שחור גרוס

סרט קליפה מלימון אחד

3 כפות מיץ לימון

שבבי גבינת פרמזן

רוקט

עירית קצוצה

צנוניות

לימון

 

אופן הכנה:

  • שומרים שני לבבות ארטישוק בצד, חותכים את השאר לקוביות קטנות ומחממים מחבת לחום גבוה.
  • שמים את השמן, שום, בצל, מרווה וכל לבבות הארטישוקים מלבד שניים במחבת. מוסיפים סרט קליפה מלימון.
  • מבשלים בחום נמוך כחצי שעה עד שהארטישוק רך לגמרי.
  • לוקחים את שני לבבות ארטישוק ששמרנו, חותכים לקוביות קטנות.
  • מחממים מחבת לחום גבוה ומטגנים בשמן זית. ממליחים, מפלפלים ומטגנים עד שהם שחומים ופריכים. מניחים בצד.
  • חוצים את הקרואסונים, מפזרים עליהם מעט גבינה מגורדת וקולים תחת הגריל הביתי כמה דקות.
  • מרסקים את הארטישוקים המבושלים במעבד מזון, עם מיץ לימון, מלח ופלפל. מעבירים לקערה.
  • חותכים את הצנוניות והרוקט ומתבלים בלימון ושמן זית.
  • מניחים 2 חצאי קרואסון על צלחת, שמים עליהם ממחית הארטישוק, קוביות הארטישוק המטוגנות, מעט סלט ירוק ושבבי פרמזן.

 

רוצים לראות איך אהרוני הכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

עוד מתכונים מעולים:

מאפה פסטה וגבינות

תבשיל אורז חגיגי

ביסוני מלאווח עם נקניקיות

מתכון למפרום

מתכון לחמין - צ'ולנט

גלילות חזה עוף ממולאות

שיפודי נקניקיות לילדים

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.