מתכון לעוגה בחושה בציפוי בצק סוכר

 
עוגת חמאה בחושה במילוי פיסטוק ומרציפן
עוגת חמאה בחושה במילוי פיסטוק ומרציפן צילום: מתוך אהרוני
 
עודכן 18:12 18/02/2011

עוגה שכבות בחושה עם מילוי קרם שוקולד-פיסטוק וציפוי מרשים של בצק סוכר מקושט

 
 
 
 
 

מצרכים:  

עוגת חמאה בחושה מוכנה

סירופ סוכר ממים וסוכר (מכינים ביחס של אחד לאחד ומבשלים על אש נמוכה)

 

מצרכים לגנאש שוקולד - פיסטוק:

1 מיכל שמנת מתוקה

350 גרם שוקולד לבן איכותי

3 כפיות גדושות מחית פיסטוק

 

מצרכים לעיטור העוגה:

חצי ק"ג מרציפן איכותי

1 כף קקאו

אבקת סוכר

200 גרם פיסטוקים קלויים ללא מלח

600 גרם בצק סוכר לבן לציפוי

300 גרם בצק סוכר פיסולי ורוד בהיר

נצנצים אכילים לעיטור העוגה

קורנפלור

  

אופן הכנה:

  • שמים את השוקולד בקערת המיקסר.
  • מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מכבים את האש, מוסיפים את מחית הפיסטוק לשמנת ובוחשים היטב.
  • שופכים את השמנת על השוקולד, מכסים וממתינים כחמש דקות. מערבבים היטב להמסת כל השוקולד הלבן.
  • מכניסים למקרר ללילה ומקציפים לקרם רך לפני הרכבת העוגה.
  • לשים יחד את המרציפן והקקאו עם אבקת הסוכר.
  • גורסים את הפיסטוקים, לא דק מידי.

 

הרכבת העוגה:

  • מחלקים את העוגה לשלוש פרוסות עגולות. מניחים את פרוסות העוגה האחת ליד השנייה, ומשקים בסירופ הסוכר.
  • מורחים שתי שכבות בקרם הפיסטוק, ומפזרים מעל כל שכבה פיסטוק קלוי וגרוס ביד נדיבה.
  • מרדדים את המרציפן על אבקת סוכר לעלה בעובי כחצי ס"מ, וקורצים ממנו 2 עיגולים בעזרת רינג האפיה. מניחים את המרציפן על הפיסטוקים.
  • מרכיבים את שכבות העוגה, ומצפים את העוגה כולה בקרם פיסטוק.
  • מצפים בשכבה דקה של בצק סוכר ומעטרים.

 

רוצים לראות איך אהרוני וטל צפריר מכינים את העוגה? צפו בתכנית המלאה

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

בראוניז שוקולד ופקאנים

סופלה שוקולד ממכר

עוגת לימון מטריפה

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

מעמולים במילוי תמרים

מלבי מוקצף עם קדאיף

כדורי נוטלה עם חלבה ותמרים

קאפקייקס שוקולד עם הפתעה

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.