אוכלים לפי הספר: מתכון בטוח 2

 
כדורי עוף עם תירס לצד רוטב אפונה עדינה
כדורי עוף עם תירס לצד רוטב אפונה עדינה צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 08:00 15/02/2011

מיקי שמו, איילת לטוביץ' ועוד ארבעה שפים מעולים חברו יחד כדי להביא לכם ספר בישול שכולל יותר מ-60 מתכונים מוצלחים. הכנסנו את הספר למטבח ובדקנו האם כדורי העוף עם תירס ואפונה באמת טובים כפי שהם נראים

 
 
 
 
 
נבחרת החלומות מגישה - מתכון בטוח 2
נבחרת החלומות מגישה - מתכון בטוח 2 צילום: רחלי קרוט

מתכון בטוח 2

 

נבחרת השפים: מישי בלוג, גלי ברמן, איילת לטוביץ', ליה שומרון-פינדר, יוסי שטרית ומיקי שמו.

שיתוף פעולה בין אולפני הרצליה ומדיו שיווק ותוכן, שיזמו את תכנית הטלוויזיה מתכון בטוח, לבין הוצאות הספרים פן וידיעות ספרים.

מספר עמודים: 143

מחיר:  128 ש"ח

מיועד ל: מבשלנים חובבנים ועד האופה המקצועי.

דרגת קושי: בינוני

היכן ניתן להשיג: בחנויות הספרים

הוצאה: פן הוצאה לאור, ידיעות אחרונות וספרי חמד.

מה הכנו: כדורי עוף עם תירס ואפונה

 

כדורי עוף עם תירס ואפונה עדינה

זהובים, פריכים ונהדרים כארוחת צהריים של ילדים (ומבוגרים). בשילוב עם אפונה עדינה מתקבלת מנה מיוחדת וצבעונית.

 

מקצה שיפורים:

  • ערבוב תערובת הבשר ביחד עם התירס הקפוא הפכה לכמעט בלתי אפשרית והקפיאה לנו את הידיים. המלצה שלנו: הניחו לתירס להפשיר מעט לפני הערבוב.
  • כפית צ'ילי טחון הוסיפה טעם נהדר לכדורי העוף, אם כי הייתה חריפה מדי עבור ילדים.
  • אם אתם חושקים בכדורים עגולים ומשובבי לב ובטן תצטרכו לוותר על ניקיון השיש, ולו זמנית. אם בכל זאת תרצו לשמור על משטח עבודה נקי, אנחנו ממליצים לכם להפוך את הכדורים לקציצות שטוחות ולא פחות טעימות.
  • בשלב הכנת קרם האפונה נכתב כי יש צורך בסינון הנוזלים. בפועל, הקרם שנוצר מהאפונה בלבד היה סמיך מדי והיה צורך להוסיף לו נוזלים כדי לדלל אותו מעט.
  • בקטנה: צילומי הכנת כדורי העוף בספר הציגו בנוסף עלי מנגולד ובשר שנראה יותר כמו בקר מאשר עוף, ניתן היה בהחלט לוותר עליהם בעיקר בשל העובדה כי לא הוסיפו מידע או הבהירו את אופן ההכנה.

 

בטעם טוב:

  • השילוב שבין כדורי העוף עם הציפוי הפריך והטעם הפיקנטי לבין המרקם הקטיפתי והטעם המתקתק של האפונה יצר מנה מעולה וצבעונית.
  • הוראות ההכנה ברורות, מתוזמנות ומתומצתות בצורה נפלאה כך שכל מרכיבי המנה מוכנים בדיוק בזמן כדי להניח אותם על הצלחת ולהתפנק.
  • הכמות שנכתבה בספר (25 כדורי עוף) הייתה מדויקת במיוחד.
  • שילוב קרם אפונה במנה, כמו גם השום והג'ינג'ר הם דרך מצוינת להכניס טעמים חדשים וטובים לאוכל של הילדים.
  • על אף שעוף יכול להתייבש בקלות בזמן אפייה/טיגון, הכדורים יצאו עסיסיים ומלאים בטעמים מיוחדים.
 

מצרכים לקרם אפונה:

2 שיני שום פרוסות

1/2 בצל קצוץ

1 כף שמן זית

300 גרם (1/2 שקית) אפונה עדינה מוקפאת

מלח ופלפל

 

מצרכים לכדורי העוף:

1/2 ק"ג בשר עוף טחון, רצוי משוקיים

2 שיני שום קצוצת

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ

3 כפות כוסברה קצוצה

200 גרם (1/4 שקית) גרעיני תירס מוקפאים

1 כפית צ'ילי טחון

מלח ופלפל

שמן קנולה לטיגון עמוק

 

מצרכים לציפוי:

1 כוס קמח

2 ביצים טרופות

2 כוסות פנקו או פירורי לחם

 

מצרכים לאפונה המוקפצת:

300 גרם (1/2 שקית) אפונה עדינה מוקפאת

תרסיס שמן זית

 

אופן הכנה:

  • מכינים את קרם האפונה: במחבת בינונית ועמוקה מטגנים את השום והבצל עם השמן כ-2 דקות.
  • מוסיפים את האפונה וממלאים מים עד לכיסוי.
  • מבשלים כ-4 דקות מרגע הרתיחה, עד שהאפונה מבושלת ורכה מאוד.
  • מסננים את האפונה המבושלת וטוחנים במעבד מזון. מניחים את הקרם בצד עד להגשה.
  • מכינים את כדורי הבשר: בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-1/2 שעה לפחות.
  • מכינים שלוש קערות שטוחות ובהן הקמח, הביצים הטרופות ופירורי הפנקו.
  • מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר, בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג ומצפים כל כדור בקמח, אז בביצה ולבסוף בפירוי הפנקו, כמו שניצל.
  • מניחים את הכדורים המצופים על צלחת, כהכנה לטיגון.
  • בסיר קטן מחממים את השמן ומטגנים כל כדור 2-3 דקות, עד שהוא מזהיב מכל הצדדים.
  • מטגנים את הכדורים בקבוצות קטנות, כדי לא לקרר את השמן.
  • לאפונה המוקפצת: במחבת בינונית משומנת במעט תרסיס זמן זית מטגנים את האפונה במדך כמה דקות, תוך כדי ערבוב.
  • מרכיבים את המנה: על צלחת הגשה מרכזית או אישית יוצקים את קרם האפונה, מניחים מעל את כדורי הבשר ומפזרים את האפונה המוקפצת.
 
ככה זה נראה בספר
ככה זה נראה בספר צילום : שחר פליישמן
 
מה אתם אומרים, יצא דומה לספר?
מה אתם אומרים, יצא דומה לספר? צילום : רחלי קרוט
 
 
 
עוד כתבות במדור אוכלים לפי הספר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.