ביקורת מסעדה - בליני

 
ניחוחות כפריים בלב גוש דן
ניחוחות כפריים בלב גוש דן צילום: בועז לביא
 
עודכן 14:57 14/02/2011

לב תל אביב, ערב חורפי ואוכל שהצליח לקחת את נטע דרור אל עבר טוסקנה הרחוקה

 
 
 
 
 

נקטר אפרסקים, שמפניה, רום ויין אדום. אלה מרכיבי קוקטייל הבית המרענן של בליני, שעל שמו, מסתבר, נקראת המסעדה. המצאה ונציאנית בת 80 שנה המספקת פתיחה מתקתקה ומזמינה לארוחה.

 

בליני זכתה באחד המקומות המוצלחים בתל אביב - מרכז סוזן דלל שבלב שכונת נווה צדק הציורית. טוסקנה נראית אמנם לגמרי אחרת, אבל הניחוחות הכפריים, האח הבוער והמפות המשובצות מצליחים לייצר אווירה חמימה ואותנטית בערב חורפי בלב גוש דן.

 

כיאה למסורת איטליה מתחילים מהלחם המתובל בעשבי תיבול, המוגש כקוביות עבות וטעימות הנטבלות בשמן זית וחומץ בלסמי. מעט יין אדום מהרי הגולן וירושלים (טריו פלטר 2007) ואפשר להמריא.

 

על מנת שנחווה, עד כמה שניתן, את מלוא התפריט, זכינו בשלוש מנות ראשונות. סלט קפרזה פשוט ומצוין (44 שקל), על טהרת עגבניות, מוצרלה, שמן זית ובלסמי מתובלים פתח היטב את התיאבון. אליו הצטרפו פטריות פורטובלו ביין מרסלה עם לחם פרושוטו, מנה מומלצת ומרובת טעמים (48 שקל) וריזוטו פירות ים עם רוטב קטיפתי ועשיר (48 שקל) שחלקי השרצים הבלתי קלופים שהיו בו פגמו מעט בחוויית האכילה אך לגביי הטעם הייתה הסכמה פה אחד כי מדובר במעדן.

 
פילה מוסר ים צרוב בחמאת שום, אנשובי, ציר דגים ויין לבן
פילה מוסר ים צרוב בחמאת שום, אנשובי, ציר דגים ויין לבן צילום: בועז לביא

גולת הכותרת של הארוחה

גם העיקריות היו בסימן משולש. ראשון נדגם פילה מוסר ים, צרוב בחמאת שום, אנשובי, ציר דגים ויין לבן (98 שקל). הדג היה עסיסי ומעניין, אך דעותינו נחלקו בשאלה אם טעמו דומיננטי ותקיף מדי או משובח ומדויק. עניין של חיך, כמובן.

 

מנה נוספת והכרחית כמעט כשמדובר במסעדה איטלקית ,ייצגה את משפחת הפסטה - ניוקי כמהין (69 שקל) ברוטב שמנת, יין לבן, פטריות כמהין שנטחנו דק ופרמזן. ככל שהבנו מדובר באחת ממנות הדגל, שאכן היתה טעימה ומעודנת במידה וענתה על הציפיות הגבוהות שניתלו בה.

   

גולת הכותרת מבחינתנו היו דווקא מדליוני הפילה המעולים. הגשה פשוטה בתכלית, עם מעט ירקות קלויים וטעם מופלא של בשר מובחר, עשוי במידה הנכונה, שצבע את כל הארוחה בצבעים חמים של אוכל כפרי אמיתי וטעים מאוד. בהחלט ניחן שהבשר טופל בידיים אמונות (108 שקל למנה מלאה).

 
באצ'י קרם נוגט עם שוקולד
באצ'י קרם נוגט עם שוקולד צילום: בועז לביא

ברוך הבא לפמיליה

הגענו מותשים לשלב הקינוחים. לשלוחן הגיעו מנות קלאסיות ומוצלחות של טירמיסו (29 שקל) ובאצ'י קרם נוגט עם שוקולד (36 שקל) שנותרו נטושות בחלקן בצלחת בעיקר בגלל שהבטן כבר לא יכלה להכיל את כמות האוכל (אם לא ניחנתם בקיבה מיוחדת למתוק, זה הזמן להשאיר מקום לקינוחים).

 

מופע הסיום של המלצר האדיב והידען שלנו כלל סמבוקה וסיפור. הוגש לנו משקה אניס חריף ומתוק מעורב באספרסו, שהוצת מול עינינו. לא משהו שבאמת כדאי לשתות. האגדה מספרת כי הסמבוקה שימש באיטליה של פעם לסימון מחזרים. בתום ארוחת היכרות, הוגש המשקה ולצדו פולי קפה שדירגו את שביעות רצון המארחים מהחתן המיועד: אחד - בלתי מספיק בעליל, שניים - עובר ושלושה - התקבלת לפמיליה! אנחנו התקבלנו. גם בליני.

 
 

מסעדת בליני

יחיאלי 6, מרכז סוזן דלל, נווה צדק.
טלפון:  03-5178486
שעות פעילות

א-ש: 12:00-24:00

 

ביקורת על מסעדת ויקי כריסטינה

ביקורת על מסעדת בנדיקט 

ביקורת על מסעדת פושקין

ביקורת על בלאק בורגר 

ביקורת על מסעדת קואטרו בניו יורק

ביקורת על מסעדת ביסטרו 99 

ביקורת על מסעדת 24 רופי

 

בדירוג שלנו: ארבעה וחצי כובעי שף מתוך חמישה

 
עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.