מתכון לקנלוני במילוי בשר ורוטב עגבניות

הדפס
 
פסטה צינורות במילוי תערובת של בשר מתובל ורוטב עגבניות עשיר
פסטה צינורות במילוי תערובת של בשר מתובל ורוטב עגבניות עשיר צילום: יסמין חאג'
 
עודכן 07:58 16/02/2011

האח הקטן של הלזניה מגיע אליכם למטבח ומתגלה כקל להכנה וטעים בטרוף. תוספת התירס בתערובת הבשר ורוטב העגבניות העשיר יגרמו גם לילדים הבררנים ביותר לקחת ביס ולהתמכר

 

קנלוני הם בעצם צינורות פסטה חלולים שבדרך כלל ממלאים בבשר, פטריות, תרד ועוד שלל אופציות. ניתן להשיג אותם בכל סופר ובמחיר נמוך. אם אתם מחפשים איכות, אני ממליצה לקנות את הקנלוני "האורגינל" שמיובא מאיטליה.

 

הקנלוני, בשבילי, הוא האח הקטן של הלזניה, ולמרות הדימוי הרע שיצא לו - הוא דווקא נורא פשוט להכנה. לכל חסרי הסבלנות הייתי מציעה במתכון הזה להתאפק קצת, כי אחרי הכל מדובר בזמן לא קצר אבל ההכנה בהחלט קלה והתוצאה הסופית משגעת, נורא טעימה ואפילו ממכרת. חבל לפספס.

 

קנלוני במילוי בשר ורוטב עגבניות

הכמות: 8 מנות

 

מצרכים למילוי:
2 בצלים לבנים בינונים קצוצים
3-4 כפות שמן זית
5 שיני שום
500 גרם בשר בקר טחון
חצי קופסת שימורים של תירס מתוק (מסונן)
מלח ופלפל
קורט כורכום
קורט בהרט (תערובת תבלינים שניתן להשיג בכל חנות תבלינים)
1 כף מרק עוף
 
אופציונלי למילוי:
סלסלת פטריות שמפניון (או חצי קופסת שימורים)
צרור פטרוזליה קצוצה דק.
 
לרוטב עגבניות:
1 פחית גדולה עגבניות מרוסקות
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
1 בצל קטן קצוץ דק-דק
3 כפות שמן זית
כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
חצי כפית אבקת שום
חופן קטן של סוכר (לאיזון החמיצות)
1 כף רוטב צ'ילי מתוק (מומלץ! אך לא חובה)
 
לציפוי:
300 גרם גבינה צהובה מגורדת
ולא לשכוח: 1 חבילת קנלוני

 

אופן הכנה:

  • אם יש לכם בשר טחון קפוא במקפיא, רצוי להוציא אותו יום לפני ולהשאיר במקרר למטה. אם נזכרתם באותו הערב - הוציאו את הבשר ותנו לו לנוח על השיש (במידה ולא חם מדי) למשך זמן מה. לממהרים - אפשר להוציא את הבשר ולהכניס למיקרוגל על מצב הפשרה למשך דקה ולבדוק מה המצב.
  • קוצצים את הבצל ומתחילים לטגן בשמן זית בסיר או מחבת. עדיף לטגן על אש בינונית כדי שלא יישרף. בזמן שהעסק מיטגן קוצצים את השום ומוסיפים לבצל. מוסיפים את הבשר ובעזרת כף עץ "מפוררים" אותו לחלקים קטנים.

 

 
מטגנים את הבצל עם השום ובשר הטחון
מטגנים את הבצל עם השום ובשר הטחון צילום : יסמין חאג'
 
  • מוסיפים את כל שאר מצרכי המילוי בסדר אקראי. אם בחרתם להוסיף פטריות טריות, מומלץ להוריד את הגזע ולפרוס לפרוסות. את הפטרוזילה מוסיפים בסוף.
  • לא חייבים לבשל את הבשר עד שהוא מוכן לגמרי, ניתן להשאיר חלקים שעדיין לא בושלו. אל תשכחו שכל העסק נכנס לתנור והוא מתבשל שוב, אז לא לדאוג. זהו. מניחים בצד ונותנים לו להתקרר. בינתיים מכינים את הרוטב.

 

 
מוסיפים את כל מצרכי המילוי ומערבבים
מוסיפים את כל מצרכי המילוי ומערבבים צילום : יסמין חאג'
 
  • את הרוטב מכינים בדיוק כמו שמכינים רוטב עגבניות לפסטה. מטגנים את הבצל בשמן זית. בעזרת כף עץ או כף רגילה מערבבים היטב עד לריכוך קל של הבצל. כשהבצלים קיבלו קצת צבע והתרככו מעט מוסיפים פחית גדולה של עגבניות מרוסקות ואת רסק העגבניות.
  • ממלאים את הפחית של העגבניות המרוסקות עד בערך שליש-פלוס מהגובה (ועל הדרך מורידים מהדפנות את מה שנשאר, אם נשאר), ושופכים לתוך הסיר. הרוטב צריך להיות די דליל כדי שכל העסק ייצא רך וטעים.
  • רק מה, יש דיל - בגלל שהרוטב דליל צריך להעשיר אותו בטעמים כדי שלא יהיה תפל. אז מוסיפים מלח, פלפל, סוכר, פפריקה מתוקה, אבקת שום, ואם רוצים - רוטב צ'ילי מתוק שאפשר להשיג בכל סופר. הטעם המתקבל - אלוהי!
  • מבשלים היטב, מערבבים מדי פעם וטועמים למקרה שהרוטב זקוק לתיקון. סוגרים את המכסה, מבשלים 15-20 דקות על אש נמוכה. בינתיים המילוי התקרר ואפשר להתחיל בעבודה.

 

 
מכינים רוטב עגבניות עשיר בטעמים וניחוחות
מכינים רוטב עגבניות עשיר בטעמים וניחוחות צילום : יסמין חאג'
 
  • הכינו לכם את הכלי בו אתם רוצים לשים את המאפה, חממו תנור לחום של 180 מעלות והתחילו במלאכה. דרך אגב, אם אתם משתמשים בכלי זכוכית או חרסינה חובה שיהיה עמיד בחום, אחרת הוא ייתפוצץ בחום של התנור.
  • לוקחים קנלוני אחד וממלאים אותו עד סופו במילוי שהכנו.

 

 
ממלאים את הקנלוני בתערובת הבשר
ממלאים את הקנלוני בתערובת הבשר צילום : יסמין חאג'
 
  • את הקנלוני הממולא מסדרים אחד על יד השני בכלי. רוב הסיכויים שתצא לכם יותר מקומה אחת וזאת כל המטרה - שכבה מעל שכבה.
  • לסיום יוצקים את הרוטב מעל, מוסיפים את הגבינה המגורדת, מכניסים לתנור ושוכחים ל 20 דקות עד שהמלית מתייצבת או שהחלק העליון הופך להיות פריך.

 

 
יוצקים מעל הקנלוני את הרוטב והגבינה המגורדת
יוצקים מעל הקנלוני את הרוטב והגבינה המגורדת צילום : יסמין חאג'
 
 
עוד כתבות במדור סוויט 16
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.