מתכון לסלט חזה עוף עם אגסים וסלק

 
טעמים עמוקים שמשתלבים מצוין
טעמים עמוקים שמשתלבים מצוין צילום: דניה ויינר
 
עודכן 09:10 10/05/2011

השף מאיר אדוני מגיש סלט עשיר ומלא טעמים של נתחי עוף שהושרו למשך הלילה, סלק עסיסי, אגסים מזוגגים וויניגרט אסיאתי

 
 
 
 
 

מצרכים לעוף מושרה במרווה וחרדל (2 מנות):

1 נתח חזה עוף טבעי 

כף שמן זית

שן שום

2 עלי מרווה

כף חרדל

כף דבש

 

מצרכים לסלט:

2 יחידות סלק אדום

2 אגסים קלופים וחצויים

2 גבעולי סלרי קלופים בקולפן וחתוכים לרצועות ארוכות

צרור עלי רוקט שטוף ומיובש

1/4 כוס אגוזים קלויים

 

מצרכים לוינגרט:

כף ממרח מיסו

כף סילאן

1/2 כוס עלי בזיליקום

כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

כף בצל קצוץ

1/2 כוס מיץ תפוזים טרי

2 כפות חומץ בן יין אדום

1/2 כוס שמן קנולה

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  • להכנת העוף, מערבבים חומרי המשרה, מעבירים לקערה ומשרים את העוף במקרר למשך הלילה.
  • למחרת מסננים את הנוזלים וצורבים על מחבת טפלון באש נמוכה למשך מספר דקות מכל צד עד שהעוף מבושל לחלוטין.
  • מצננים לטמפרטורת החדר ופורסים לפרוסות רוחביות של 1/2 ס"מ.
  • עוטפים את הסלקים בנייר כסף וצולים כשעה וחצי בתנור בחום בינוני גבוה עד ריכוך. לאחר הצלייה מצננים וחותכים את הסלקים לטבעות.
  • עבור הויניגרט, שמים את כל החומרים מלבד השמן בבלנדר ומעבדים במהירות גבוהה, מזלפים את השמן באיטיות לבלנדר עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים, מתקנים תיבול במלח ופלפל לפי הטעם. שומרים בקירור.
  • מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית וצורבים את האגסים כ-30 שניות מכל צד, עד שהאגסים קיבלו גוון חום זהוב.
  • מערבבים את כל מרכיבי הסלט עם הוינגרט, ועוד מלח ופלפל לפי הטעם, ומגישים.

 

חשוב: כפי שאתם מקפידים על בחירת הרכיבים של כל מנה, הקפידו על בחירת העוף. כדאי לבחור בעוף טבעי הגדל ללא אנטיביוטיקה.

 

המתכון באדיבות שף מאיר אדוני לחברת טבעוף.

 

לעוד מתכונים וכתבות טעימות במתחם אוכלים טבעי:

החסה הקטנה שלא שמתם לב אליה

איך להינות מבשר בלי להרגיש כבדות

רעיונות לקינוחים מהירים על הגריל

המתכון הסודי למרינדה המושלמת לפרגית שלכם

טיפים מקצועיים למנגל בריא

המדריך להכנת קבב העוף המושלם

מתכון לסלט כרוב שיעשה לכם את המנגל

 

 

 
עוד כתבות במדור אוכלים טבעי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.