מתכון למרק עגבניות עשיר

 
חורף חם: מרק מהביל עם ניחוחות וטעם של בית
חורף חם: מרק מהביל עם ניחוחות וטעם של בית צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:06 17/02/2011

הטמפרטורות יורדות וחיהל'ה נכנסת למטבח ומכינה סיר מרק עגבניות סמיך עם אורז. הכינו את הכרבוליות ובואו להתחמם

 
 
 
 
 

היה זה ערב חורפי קר, גשם זלעפות התדפק על התריסים ועל הכיריים בעבע לו מרק עגבניות אותו הכנתי לפני שעה וכבר הוא מוכן.

 

השולחן נערך מול התנור המחמם, הכרבוליות נפרשו על הרגליים והמרק המהביל הוגש בקעריות. על המרק פוזרה עירית  וליד המרק הוגש לחם כפרי טרי הישר מהתנור. בזמן שהמרק נלגם בהנאה מרובה חשבתי לעצמי - כך צריך להעביר ערבים קרים.

 

מרק עגבניות עם אורז

 

מצרכים:

שמן זית לטיגון

בצל גדול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

10 עגבניות רכות

1/2 כוס אורז

100 גרם רסק עגבניות

כפית סוכר חום

מלח

פלפל

ציר מרק ירקות (עדיף בצל)

2 גבעולי טימין

עירית להגשה

 

אופן הכנה:

  • מכניסים את העגבניות לסיר עם מים רותחים, משהים מעט, מוציאים וקולפים. קוצצים לקוביות.
  • יוצקים שמן אל תוך סיר בינוני ומטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות.
  • מוסיפים את העגבניות, רסק עגבניות, מלח, סוכר ופלפל ומערבבים.
  • מכניסים פנימה את האורז ומערבבים כ-5 דקות.
  • יוצקים מים ואת ציר המרק עד לחצי מגובה הסיר ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45-60 דקות.
  • מפזרים פנימה עלי טימין ומבשלים עוד 5 דקות.
  • טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.
  • בעת ההגשה מפזרים מעל עירית קצוצה/עלי טימין.
 
כל הדרך אל המרק המחמם של החורף
כל הדרך אל המרק המחמם של החורף צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.