מתכון לתבשיל עדשים בסגנון ים תיכוני

 
תבשיל עדשים עם עגבניות שרי, עשבי תיבול וצנוברים
תבשיל עדשים עם עגבניות שרי, עשבי תיבול וצנוברים צילום: יח"צ
 
עודכן 12:21 17/02/2011

צבעוניות משגעת, טעם מיוחד ושלל מרקמים - סלט עדשים שחורות עם ירקות, עשבי תיבול וצנוברים

 
 
 
 
 

מצרכים ל-6 מנות:

250 גרם עדשים שחורות או ירוקות

2 בצלים סגולים קצוצים

4 שיני שום קצוצות

מיץ מלימון אחד

גרידת לימון מלימון אחד

10 יחידות עגבניות שרי תמר חצויות

5 כפות צנוברים קלויים

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי צרור כוסברה קצוצה

5 ענפי נענע קצוצים

5 ענפי בצל ירוק קצוץ

5 כפות שמן זית איכותי

רבע כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן הכנה: 

  • מבשלים את העדשים במים רותחים עד להתרככותן.
  • מחממים מחבת עם ארבע כפות משמן הזית, מוסיפים את העגבניות החצויות והשום וצולים מספר דקות.
  • מוסיפים את העדשים, הצנוברים, גרידת הלימון, מיץ הלימון, כמון, מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מסירים מהאש, מוסיפים את עשבי התבלין, הבצל, וכף שמן זית. מגישים כתבשיל חם או קר.
  • הצעת הגשה: מעטרים את המנה בפלחי לימון כבוש המעניקים לה רעננות.

 

המתכון באדיבות שפית בל קפצן לסוגת.

 

מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:

סלטים שמתפקדים כארוחה

אנטיפסטי ברוטב ויניגרט

סלטים טריפוליטאים

המדריך להנבטה ביתית

3 דרכים להכנת סלט סלק

סלט קוסקוס מלא עם טופו

מתכון לסלט קינואה עם שקדים וחמוציות

מתכון לסלט עוף עם שומשום

 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.