מתכון לחומוס מסבחה

 
בדוך או בסיבוב - חומוס קטיפתי עם גרגירי חומוס נימוחים
בדוך או בסיבוב - חומוס קטיפתי עם גרגירי חומוס נימוחים צילום: דניאל לילה
 
עודכן 17:08 17/02/2011

אם עד עכשיו לא יצא לכם להכין חומוס בבית, זה הזמן. 5 מצרכים, מינימום עבודה ולא תקנו אותו שוב מהסופר

 
 
 
 
 

מצרכים ל-10 מנות:

4 כוסות גרגירי חומוס

2 כפיות מלח

1 כפית כמון

1/4 כפית פלפל שחור

3/4 כוס מיץ לימון טרי

2 כפות שום כתוש

כוס וחצי טחינה גולמית

 

אופן הכנה:

  • משרים את גרגירי החומוס במים, בגובה של כאצבע מעל הגרגירים, עם חצי כפית סודה לשתייה למשך הלילה. ל
  • אחר ההשרייה מסננים את החומוס, שוטפים היטב, מעבירים לסיר ומוסיפים מים בגובה של כסנטימטר מעל הגרגירים.
  • מוסיפים חצי כפית סודה לשתייה ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  • במהלך הבישול יש להסיר, בעזרת כף מחוררת, את הקצף הלבן שנוצר.
  • מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשעתיים נוספות, עד שהגרגרים רכים ונמעכים באצבע בקלות (יש להזהר מבישול יתר, אשר יהפוך את גרגירי החומוס לפתיתים).
  • מקררים את החומוס המבושל ולאחר שהתקרר מעט טוחנים את הגרגירים במעבד מזון.
  • מוסיפים את יתר המרכיבים.תוך כדי טחינה ומוסיפים מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
  • טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • מגישים בצלחת אישית עם שמן זית, פטרוזיליה/זעתר ,טחינה וביצה קשה.

 

המתכון באדיבות בועז תנעמי, שף ובעלים של רשת "תנעמי חומוס בר". רחוב זיסמן שלום 8, ר"ג. טל: 03-5757060

 

עוד מתכונים מעולים:

מאפה פסטה וגבינות

תבשיל אורז חגיגי

ביסוני מלאווח עם נקניקיות

מתכון למפרום

מתכון לחמין - צ'ולנט

גלילות חזה עוף ממולאות

שיפודי נקניקיות לילדים

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.